Oraşul din India unde oamenii merg să moară, dar şi să se roage pentru copii

  • Varanasi, unul dintre cele mai vechi oraşe ale Indiei, este cunoscut în întreaga lume ca un loc unde hinduşii merg să-şi încheie viaţa.
  • Însă, în acelaşi timp, Varanasi este şi un loc unde oamenii merg să se roage pentru o nouă viaţă.
Urmărește
1244 afișări
Imaginea articolului Oraşul din India unde oamenii merg să moară, dar şi să se roage pentru copii

Sursa foto: Unsplash

Credincioşii consideră că dacă mor aici şi sunt incineraţi pe malurile râului sacru Gange, sufletele lor vor fi eliberate din ciclul renaşterii.

Însă, în acelaşi timp, Varanasi este şi un loc unde oamenii vin să se roage pentru o nouă viaţă. În inima oraşului se află o fântână antică numită Lolark Kund, care atrage anual mii de cupluri ce speră să devină părinţi. Ritualurile de fertilitate la această fântână se practică de secole, iar popularitatea lor atinge apogeul în timpul festivalului Lolark Shasthi, relateză AFP.

În fiecare an, mii de credincioşi din toată India se adună la Lolark Kund. Ei coboară treptele abrupte pentru a se scălda în apele întunecate ale fântânii, crezând că acest ritual le va aduce binecuvântarea unui copil. Mulţi dintre ei au poveşti impresionante de perseverenţă şi speranţă.

Rita şi Deepak Vishwakarma, un cuplu căsătorit de opt ani, au călătorit 1.500 de kilometri pentru a participa la ritual. După experienţe traumatizante cu naşteri premature şi pierderi de sarcină, ei şi-au pus speranţa în puterea fântânii.

„Sperăm doar ca Dumnezeu să ne binecuvânteze", a spus Rita, inspirată de experienţa surorii sale care a avut două fiice după ce s-a rugat la fântână.

Sarita Yadav, în vârstă de 22 de ani, vine la Lolark Kund de trei ani consecutiv. „Oamenii vin aici în număr mare, iar asta înseamnă ceva", spune ea, exprimând încrederea sa în puterea credinţei colective.

Fântâna nu este doar un loc al speranţei, ci şi al recunoştinţei. Mulţi credincioşi se întorc pentru a mulţumi pentru copiii pe care îi consideră un dar divin primit în urma rugăciunilor lor anterioare. Yashwant şi Soni Singh, care au încercat timp de 17 ani să aibă un copil, s-au întors cu fiica lor de doi ani pentru o ceremonie specială de mulţumire.

Această tradiţie seculară capătă o semnificaţie aparte în contextul în care India, cu o populaţie de 1,4 miliarde de locuitori, înregistrează anual aproximativ 25 de milioane de naşteri - echivalentul populaţiei Australiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici