Oraşul din România, unde trei din patru ambulanţe au sute de mii de kilometri la bord şi ar trebui casate. "Veterana" a depăşit în august 800.000 km

Peste 75% din ambulanţele din Bistriţa-Năsăud ar trebui casate, fiind mai vechi de opt ani, iar jumătate au deja 500.000 de kilometri la bord. În judeţ nu au mai fost primite maşini de intervenţie în cazuri de urgenţă de mai bine de trei ani.

Urmărește
1033 afișări
Imaginea articolului Oraşul din România, unde trei din patru ambulanţe au sute de mii de kilometri la bord şi ar trebui casate. "Veterana" a depăşit în august 800.000 km

Oraşul din România, unde trei din patru ambulanţe au sute de mii de kilometri la bord şi ar trebui casate. "Veterana" a depăşit în august 800.000 km

Potrivit conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, aproape jumătate din cele 36 de autospeciale aflate în parcul auto al instituţiei au peste 500.000 de kilometri la bord şi sunt mai vechi de opt ani, ultimele autospeciale fiind primite de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud în anul 2014.

„Parcul auto este format din 36 de autosanitare. Aceste ambulanţe sunt dotate standard. Peste 75% din ambulanţe au o uzură semnificativă, iar mai mult de jumătate din parcul auto este format din maşini cu peste 500.000 de kilometri la bord. Avem mari speranţe ca în acest an să se finalizeze licitaţia naţională pentru autosanitare şi să putem lua şi noi o gură de oxigen, cu maşini noi”, a spus managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, dr. Annabella Muzsi, în şedinţa de miercuri a Colegiului Prefectural Bistriţa-Năsăud.

În parcul auto al Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud există maşini din anul 2002, iar „veterana”, un Volkswagen Transporter din 2005, folosită de substaţia din oraşul Năsăud pentru transportul pacienţilor, a depăşit, în august, 800.000 de kilometri.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, dr. Annabella Muzsi, spune că la Bistriţa există mari probleme şi cu personalul medical, acesta fiind doar la 46% din necesar.

„Avem 154 de angajaţi, acoperirea de personal fiind doar de 46%, adică sub jumătate din ceea ce este prevăzut ca minim de actele normative în vigoare. Cele mai mari probleme există în continuare la personalul medical superior, dar deficitul atinge toate categoriile de personal”, a mai spus dr. Annabella Muzsi, în şedinţa Colegiului Prefectural Bistriţa-Năsăud.

În primul semestru al anului 2017, angajaţii Ambulanţei Bistriţa-Năsăud au intervenit la 21.231 de solicitări de urgenţă şi transport, numărul cazurilor fiind în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici