- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ordinul Asistenţilor Bucureşti: Asistenta de la Maternitatea Bucur să nu profeseze şase luni - VIDEO
Ordinul Asistenţilor - filiala Bucureşti propune ca asistenta care l-a uitat în incubator pe bebeluşul născut la Maternitatea Bucur să nu mai aibă drept de a profesa timp de şase luni, propunerea urmând să fie înaintată Comisiei Naţionale a Ordinului.
Ordinul Asistenţilor Bucureşti: Asistenta de la Maternitatea Bucur să nu profeseze şase luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) - filiala municipiului Bucureşti a făcut publică această decizie, luni, în urma finalizării anchetei derulate în acest caz.
Ordinul Asistenţilor - filiala Bucureşti va înainta această propunere Comisiei Naţionale a Ordinului, care trebuie să ia decizia finală.
Organizaţia bucureşteană a decis în unanimitate sancţionarea asistentei Emilia Baron cu suspendarea calităţii de membru al Ordinului Asistenţilor şi informarea Ministerului Sănătăţii cu privire la retragerea dreptului de exercitare a profesiei pentru şase luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Asistenta Emilia Baron nu se face vinovată de neglijenţă în serviciu
Totodată, reprezentanţii Ordinului Asistenţilor - filiala Bucureşti au stabilit că asistenta Emilia Baron "nu se face vinovată de neglijenţă în serviciu, fiind o activitate suprasolicitantă" în seara când s-a produs incidentul.
Preşedintele organizaţiei medicale bucureştene, Doina Carmen Mazilu, a arătat că asistenta lucrează de 32 de ani în acest domeniu, din care 28 în Maternitatea Bucur, şi că în acest interval nu a avut abateri profesionale.
Potrivit lui Mazilu, Emilia Baron nu se face vinovată de neglijenţă în serviciu atâta timp cât a lucrat singură în tura de noapte, cealaltă asistentă fiind liberă, şi a avut în grijă 27 de copii.
"Pe lângă îngrijire şi tratamentul specific acordat nou-născuţilor, asistenta medicală a fost solicitată de mai multe ori în saloanele în care erau mamele cu copii nou-născuţi, acestea fiind situate la etaje diferite, dar şi la sala de naşteri şi la cea de operaţii. Incubatorul incriminat este mai vechi de 30 de ani, nu este prevăzut cu dispozitive pentru controlul temperaturii şi umidităţii şi nici cu sistem de alarmă", a precizat Doina Mazilu.
Aceasta a spus că din declaraţiile asistentei Emilia Baron reiese că a pus doi nou-născuţi normo-ponderali în incubator fără a se consulta cu medicul de gardă, pentru a se conforma prescripţiilor medicale din foile de observaţie care indicau pentru şase copii tratamente de fototerapie în condiţiile în care existau doar trei incubatoare şi trei lămpi de fototerapie.
De asemenea, din declaraţia asistentei dată în şedinţa extraordinară din 19 noiembrie, reiese că această practică -de a pune doi nou-născuţi într-un incubator - este una curentă în secţie, dar afirmaţia aceasta nu a fost susţinută de ceilalţi colegi, a mai precizat Mazilu.
"Ţinând cont de principiile şi regulile Codului de etică şi deontologie al asistenţilor, Comisia de anchetă consideră că nu este vorba de o neglijenţă în serviciu a asistentei, dar totuşi, ea se face vinovată de prejudiciile aduse nou-născutului. Sancţiunea va fi comunicată Consiliului Naţional al Ordinului Asistenţilor, pentru aprobare şi aplicare", a spus Doina Mazilu.
La conferinţa de luni au participat toţi membrii biroului de conducere şi ai Comisiei de etică şi deontologie, majoritatea susţinând că această problemă nu ar fi apărut dacă sistemul ar fi fost reformat.
Sindicaliştii acuză clasa politică de blocarea celor 30.000 de locuri din sistem
"Vina pentru ceea ce se întâmplă în sistem aparţine clasei politice şi a celor care ne conduc. Există 30.000 de locuri în sistem care sunt blocate, asistenţii medicali pleacă din sistem întrucât nu li se asigură condiţiile optime de muncă şi pentru că sunt prost plătiţi", a spus liderul Sanitas din spital, Mircea Popescu. Acesta a adăugat că aparatură veche există în toate spitalele din România şi că din lipsa fondurilor sau dintr-un prost management, acestea sunt menţinute în funcţiune.
"Este o problemă gravă cu care se confruntă sistemul, lipsa de personal şi de finanţare şi de aceea pot apărea cazuri de acest fel pe care oamenii încearcă să le ascundă de frică să nu-şi piardă locul de muncă", a mai spus Popescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate