- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.04.2017, 13:41)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OUG plagiatelor, modificată: Diploma de doctor nu mai are efecte juridice doar după o hotărâre definitivă
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, reexaminarea Legii pentru aprobarea OUG 4/2016, ca urmare a Deciziei CCR, stabilind că diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice, după pronunţarea unei hotărâri definitive a unei instanţe judecătoreşti şi renunţând la amendamentele aduse de aleşi.
Urmărește
892 afișări
OUG plagiatelor, modificată: Diploma de doctor nu mai are efecte juridice după o hotărâre definitivă
"Diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice, după pronunţarea unei hotărâri definitive a unei instanţe judecătoreşti", potrivit Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.4/2016 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.624 din 26 octombrie 2016.
Plenul a respins şi amendamentele aduse de OUG de către parlamentari, pentru punerea de acord cu D.C.C. nr. 624/2016, revenindu-se astfel la forma iniţială a OUG 4.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate/ Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
-
Suedia se alătură Norvegiei în compensarea României pentru sistemul Patriot donat Ucrainei
Modificările aduse la OUG nr. 4/2016, dată de ministrul Educaţiei Adrian Curaj - care prevedea iniţial că diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice, din momentul comunicării dispoziţiei de retragere a titlului - au fost aduse de deputaţii din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.
Deputaţii au adoptat, în aprile 2016, mai multe amendamente aduse OUG nr. 4/2016, eliminând din rândul sancţiunilor dispuse în caz de plagiat retragerea calităţii de conducător de doctorat, a titlului didactic universitar sau a gradului de cercetare, retrogradarea şi desfacerea contractului de muncă.
La data de 6 iunie 2016, Preşedintele României a cerut Parlamentului, în conformitate cu prevederile art. 77 alin. (2) din Constituţia României, republicată, reexaminarea Legii, considerând că aceasta nu clarifică situaţia tezelor de doctorat aflate, la momentul emiterii ordonanţei, în analiză la CNATDCU şi nici a candidaţilor care au susţinut teza, însă nu li s-a acordat încă titlul prin ordin al ministrului educaţiei.
În urma dezbaterii, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a propus Plenului Camerei Deputaţilor adoptarea în parte a solicitărilor din Cererea de reexaminare şi adoptarea Legii pentru aprobarea OUG nr.4/2016.
Senatul a adoptat Legea în şedinţa din 10 octombrie 2016, iar aceasta a fost transmisă la promulgare în data de 13 octombrie 2016.
În data de 17 octombrie 2016, Guvernul României a transmis Curţii Constituţionale sesizarea de neconstituţionalitate cu privire la Legea pentru aprobarea OUG 4.
Tot în data de 17 octombrie 2016, 26 de senatori PNL au formulat o sesizare de neconstituţionalitate cu privire la Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.4/2016
Prin Decizia nr. 624 din 26 octombrie 2016, Curtea Constituţională a admis obiecţiunile de neconstituţionalitate formulate de un număr de 26 senatori ai Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi de Guvernul României şi a constat că Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.4/2016 este neconstituţională în ansamblul său.
Potrivit prevederilor art. 147 alin. (2) din Constituţia României, republicată, în cazurile de neconstituţionalitate care privesc legile, înainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale.
Reexaminarea Legii pentru aprobarea OUG nr.4/2016 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale a fost adoptată cu 251 voturi “pentru” şi 19 abţineri.
Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată.
Citeşte şi: Jurnalistul Dan Andronic, audiat la DNA în dosarul în care sunt cercetate Ioana Băsescu şi Elena Udrea/ Dan Andronic, cercetat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe