Ovidiu Atanasiu, fondator AmSchool: „Am creat prima şcoală din România care se adaptează la nevoile elevilor prin educaţie personalizată”
ADVERTORIAL
Ovidiu Atanasiu, fondator AmSchool: „Am creat prima şcoală din România care se adaptează la nevoile elevilor prin educaţie personalizată”
Şcolile de stat din România se confruntă cu provocări multiple, care încep din ciclul primar şi ţin până în cel liceal. Elevii şi părinţii le resimt din plin, iar rezolvările pe care le găsesc nu sunt decât parţiale şi costisitoare. American Alternative School (AmSchool), şcoala fondată de Ovidiu Atanasiu, oferă soluţii pe termen lung, care asigură nu doar performanţa şcolară dorită, ci şi dezvoltarea abilităţilor practice ale copiilor, necesare pentru a-i pregăti pe aceştia pentru viitor încă din ciclul gimnazial. Totul fără presiune, meditaţii şi examene stresante.
Un nou an şcolar în România vine, ca de obicei, cu noi provocări atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi. Anul acesta, de exemplu, la începutul lui septembrie, peste 800 de şcoli erau în şantier, multe din ele dintre din ciclul gimnazial, iar copii au trebuit relocaţi. Nu este însă singura problemă cu care se confruntă aceştia – conform unui studiu IRES recent, doar 1 din 10 elevi beneficiază de manuale şi auxiliare gratuite. Ceea ce înseamnă alte cheltuieli suplimentare, pe lângă cele cu meditaţiile, necesare mai ales în anii premergători examenului de Evaluare Naţională. Este o presiune în plus pe părinţi, care şi aşa sunt nemulţumiţi de profesorii care predau la clasă, de relaţia cu diriginţii, de condiţiile oferite de şcoli… Sunt probleme numeroase, care se cronicizează de la an la an.
Există însă soluţii reale la acest cumul de provocări pe care elevii, dar şi părinţii le au de înfruntat. Una dintre acestea este American Alternative School (AmSchool), prima şcoală din România dezvoltată pe baza unui sistem de învăţare pe model nord-american şi care funcţionează deja din 2021 cu rezultate foarte bune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
„AmSchool a apărut în urma unei analize aprofundate a sistemului de învăţământ din România, dar şi a celor din alte state, pe care am realizat-o pe parcursul mai multor ani. Am pornit în acest demers de la ceea ce vor cu adevărat copiii noştri de la şcoală şi am căutat activ soluţii care să răspundă cerinţelor lor. Rezultatul final este o şcoală cu totul altfel – de la modul de învăţare, la cel în care sunt trataţi, pregătiţi şi evaluaţi elevii. La AmSchool am schimbat radical modul de abordare pentru că am pus în centrul ei copilul şi nu l-am forţat pe el să se adapteze la sistem, ci noi, profesorii, tutorii, trainerii şi mentorii ne-am aliniat la nevoile lui prin educaţie personalizată”, a explicat fondatorul Ovidiu Atanasiu, AmSchool.
O altfel de şcoală pentru copiii de azi
AmSchool se adresează atât elevilor de liceu, cât şi celor de gimnaziu. AmSchool Şcoala Generală oferă un program de studiu riguros, dar atractiv, şi care include numeroase activităţi săptămânale extracurriculare la care copiii participă ȋn funcţie de interesele lor. Greu de crezut în România, dar se întâmplă.
Dezvoltată pe baza parteneriatului cu Mizzou Academy, program creat de către University of Missouri, una dintre cele mai prestigioase instituţii internaţionale de învăţământ superior din Statele Unite, şcoala asigură elevilor obţinerea unei diplome de studii recunoscute internaţional, care permite admiterea la orice liceu din ţară sau din străinătate. Şi asta fără să fie necesară susţinerea unui examen la sfârşitul clasei a VIII-a. Evaluarea se realizează continuu, pe parcursul întregului an şcolar, de către tutorii şcolii, şi periodic, de către profesori americani.
Nu este însă singura schimbare radicală introdusă de Ovidiu Atanasiu: „AmSchool este o şcoală în care ne adaptăm dinamic şi 100% la copii. Fiecare dintre aceştia beneficiază de suportul direct al profesorilor, trainerilor, tutorilor şi consilierilor educaţionali, care furnizează suport personalizat pentru fiecare elev. Ne aliniem modul de lucru la interesul copilului şi la stilul lui de învăţare, pentru că acesta diferă în funcţie de fiecare. Modul în care o facem este însă radical diferit de cel al şcolilor tradiţionale – la AmSchool punem accent pe înţelegere, nu pe memorare şi reproducere automată, şi transferăm responsabilitatea învăţării către elev. Nu creăm o competiţie falsă, prin note, ci insistăm pe colaborare şi dialog deschis şi direct cu profesorii.”
Pentru aceasta, elevii sunt asistaţi permanent de către tutori, care la oferă suport total şi elimină, din start, orice tentativă de bullying. Temele se fac la şcoală, ceea ce elimină din start nevoia de after-school, dar şi de meditaţii. Astfel, AmSchool oferă copiilor libertatea şi timpul liber pentru familie, prieteni şi joacă, de care au nevoie în dezvoltarea lor psiho-emoţională.
Tot pentru consolida acest lucru, la AmSchool nu se lucrează în clase de 20-30 de copii, ci în clustere restrânse, de 3-4-5 elevi. Se dezvoltă astfel învăţarea socială, în grup, prin care elevii îşi dezvoltă şi spiritul de echipă, dar şi cel de leadership.
Angajament total faţă de copii
O altă caracteristică unică a AmSchool este faptul că aceasta se adaptează constant la feedback-ul venit din partea elevilor. Tot personalul şcolii trebuie să treacă „testul elevilor”, pentru a vedea dacă este acceptat de aceştia, dacă metodele de lucru sunt adaptate cerinţelor lor.
Pentru părinţi, AmSchool oferă garanţia implicării totale alături de copii. „Ne-am asumat, încă de la lansare, principiul că nu lăsăm pe nimeni în urmă. De aceea, am creat o echipă completă care să ofere soluţii adaptate fiecărui elev. Nu există copii care nu vor să înveţe, ci doar metode inadecvate sau care nu sunt aplicate corect. Ne ajustăm dinamic metodele de lucru astfel încât să îi ajutăm pe copii să îşi descopere şi dezvolte abilităţile şi talentele proprii şi să urmeze parcursul educaţional pe care şi-l doresc - să intre la liceul la care vor, iar mai apoi, la facultatea pe care şi-o doresc, indiferent dacă sunt din ţară sau din străinătate”, explică fondatorul AmSchool.
Pentru a le asigura o pregătire completă, cursurile la AmSchool Şcoala Generală se ţin în limba engleză şi includ, pe lângă materiile din programa internaţională, şi limba, istoria şi geografia României, dar şi materii precum Leadership şi Antreprenoriat. Este o curriculă pragmatică, conectată la viaţa reală, dar şi la nevoile actuale ale copiilor. Dezvoltarea acestora include nu doar performanţa şcolară, ci şi crearea abilităţilor practice - elevii învaţă de mici cum să îşi stabilească obiective, să ia decizii, să planifice, să argumenteze şi să negocieze. „Sunt deprinderi utile zi de zi, esenţiale pentru succesul lor în viaţă. Dobândirea lor este, pentru noi, la AmSchool, la fel de importantă ca şi rezultatele şcolare pe care le obţin, pentru că ţine de angajamentul pe care ni-l asumăm faţă de părinţi – acela de a fi alături de ei şi de-ai duce, pas cu pas, până în momentul în care sunt admişi acolo unde îşi doresc. Valorile pe care le transmitem şi dezvoltăm în cadrul AmSchool transcend însă acest moment”, a concluzionat Ovidiu Atanasiu.
Demersul său este deja încununat de succes. Numărul cursanţilor AmSchool a crescut de la 30, iniţial, la 200 în prezent, în doar patru ani, iar cererea este tot mai mare. Însă fondatorul şcolii nu se grăbeşte să facă încă pasul către extindere pentru că doreşte să se concentreze, mai întâi, pe creşterea calităţii proceselor interne.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump