(P) Cele mai bune 5 brânzeturi italiene pe care trebuie să le încerci
(P) Cele mai bune 5 brânzeturi italiene pe care trebuie să le încerci
Pentru un italian, brânzeturile sale vor fi întotdeauna cele mai bune din lume şi deşi Franţa produce şi ea brânzeturi de top, cele italiene au ceva aparte. Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, este bine să consumăm brânzeturi într-un mod echilibrat pentru că sunt o sursă importantă de nutrienţi precum vitamina A şi B12, zinc, fosfor şi riboflavină, dar în special de calciu. Unele brânzeturi au şi cantităţi mici de acid linoleic conjugat, care ajută la prevenirea obezităţii şi a bolilor de inimă. Iată, deci, mai jos, care sunt cele mai bune 5 brânzeturi italiene pe care trebuie să le încerci măcar o dată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
Mozzarella de bufala
La o oră şi jumătate de Napoli se află Paestum, care, datorită umidităţii sale, este locul perfect pentru ca o turmă bună de bivoli să trăiască perfect. Numele său provine de la cuvântul napolitan „mozzare” care înseamnă a tăia, pentru că aşa se taie caşul, rotund sau în alte forme în loc să fie utilizate matrici. Această brânză DOP este realizată folosind aşa-numita tehnică „paste filate”, care constă în scufundarea caşului la 90 de grade pentru a obţine un aluat foarte elastic care poate fi lucrat cu mâinile. Este o brânză albă ca porţelanul, exterior moale şi textură extrem de fină. Aroma sa aminteşte de lapte şi unt şi are o intensitate scăzută. Multe persoane confundă mozzarella cu burata şi invers.
Burrata
Burata este o specialitate italiană şi una dintre cele mai populare brânzeturi. A fost dezvoltată în secolul 20. Exteriorul său seamănă cu mozzarella proaspătă, dar în interior burata are o textură mult mai fină, cremoasă, ca o smântână. Se poate folosi ca ingredient pentru pizza, paste salate, dar se consumă şi simplă, pe pâine prăjită, cu ulei de măsline sau pesto şi roşii. Burata începe ca o brânză, cu culturi şi cheag care se adaugă în laptele de vacă proaspăt şi cald. Pe măsură ce laptele începe să se coaguleze, zerul se separă şi se scurge. În continuare, peste caş se toarnă apă clocotită, care apoi se întinde, obţinându-se în esenţă mozzarella. Caşul întins este folosit pentru a crea o „pungă” care apoi este umplută cu un amestec de smântână şi caş proaspăt. Este sigilată şi capătă forma de burata, ca de găluşcă.
Pecorino della Maremma
Pecorino derivă din cuvântul „pecora” care în italiană înseamnă oaie. În regiunea Toscana, la graniţa cu Lazio, se face această brânză extraordinară, în aceeaşi zonă în care uleiurile, şuncile şi cârnaţii sunt renumite pentru calitatea lor înaltă. Oile sunt hrănite cu furaje şi fân locale şi nu se aplică nici un tratament cu scoarţă. Este produsă din lapte crud de oaie cu aromă proaspătă şi delicată. Are textura de pastă tare şi compactă. Gustul este parfumat, dulce şi gustos. Fără note picante, are o intensitate puternică. Maturarea este de peste trei luni.
Gorgonzola
Textura foarte cremoasă şi aroma foarte intensă. Dacă vă plac brânzeturile tari precum Roquefort (Franţa) sau Stilton (Anglia), rudele europene, suntem siguri că veţi iubi Gorgonzola. Există mărturii ale existenţei acestei brânzeturi încă din Evul Mediu, totuşi, petele sale verzi caracteristice, produse de mucegai în timpul procesului de întărire, au apărut pentru prima dată în secolul al XI-lea. De atunci are aspectul şi gustul cu care îl cunoaştem astăzi. O poţi savura pe pizza quatro formaggi, paste sau pe un platou de brânzeturi alături de un vin bun.
Parmigiano Reggiano DOP
Este una dintre cele mai îndrăgite branzeturi italiene din lume şi una dintre cele mai prezente în meniul nostru. Textura sa este granulată şi crocantă şi este supusă unei examinări ulterioare exhaustive care îi certifică Denumirea de Origine Protejată. Maturarea minimă pentru parmigiano este de 12 luni. Se poate găsi şi vechi de 24 de luni, folosit în special în mâncare, dar şi de 36 de luni, care este deja foarte puternic şi intens ca şi aromă şi este utilizat de obicei pe paste.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO