(P) Cum să alegi maşina de spălat vase încorporabilă potrivită?

Urmărește
260 afișări
Imaginea articolului  (P) Cum să alegi maşina de spălat vase încorporabilă potrivită?
Spălatul este o adevărată corvoadă, aşa că nu este de mirare că tot mai multe persoane achiziţionează o maşină de spălat vase! Pentru a economisi spaţiu în bucătărie sau pentru a obţine o armonie perfectă, puteţi apela la o maşină de spălat vase încorporabilă. Deci, cum alegeţi maşina de spălat vase încorporabilă potrivită? Urmaţi ghidul.
 
Există două tipuri de maşini de spălat vase încorporabilă:
 
Maşina de spălat vase semi-încorporabilă poate fi recunoscută după panoul frontal vizibil. Acesta este vizibil pe partea frontală şi pe partea superioară a aparatului, astfel încât să puteţi accesa cu uşurinţă diferitele butoane de control. Maşina de spălat vase semi-încorporabilă este în continuare acoperită de o uşă similară cu cea din bucătărie, astfel încât să se integreze în decor.
 
Maşina de spălat vase complet încorporabilă este complet ascunsă în spatele unei uşi de bucătărie. Aici, panoul de control nu se află în partea superioară, ci este integrat direct în marginea uşii. Pentru că este complet ascunsă atunci când uşa este închisă, maşina de spălat vase complet încorporabilă are lumini indicatoare care vă anunţă când maşina funcţionează sau s-a oprit.
 
Iată câteva criterii care să vă ajute să vă alegeţi viitoarea maşină de spălat vase încorporabilă:
 
  •  Dimensiuni: fie că este vorba de un sistem încorporat sau semi-încorporat, există două lăţimi posibile. Există modele compacte cu o lăţime de 55 cm, o înălţime de 45 cm şi o adâncime de 50 cm, maşini de spălat vase mici cu o lăţime de 45 cm, echivalentă cu 85x55 cm, şi modele standard cu o lăţime de 60 cm, adică 85x60 cm.
  •  Capacitatea reprezintă numărul de tacâmuri disponibile în maşina de spălat vase. În funcţie de mărimea gospodăriei dvs., puteţi alege un model de 6 seturi, unul de 9 seturi sau un model de 12 până la 15 seturi.
  •  Clasa energetică: eticheta energetică este prezentă pe toate aparatele de uz casnic. De la 1 martie 2021, scara de clasificare variază de la A la G. Alegeţi o maşină de spălat vase cu o clasă energetică A pentru un consum mai mic.
  • Nivelul de zgomot: acesta este un criteriu important, mai ales dacă aveţi o bucătărie deschisă. Căutaţi un model cu un nivel de zgomot între 40 şi 42 dB, astfel încât aparatul să nu vă deranjeze în timpul ciclului de spălare. 
  • Consumul de apă pe ciclu: În funcţie de model, consumul de apă pentru fiecare ciclu de spălare variază între 10 şi 20 de litri. Pentru a afla consumul exact de apă, consultaţi eticheta energetică cu litera corespunzătoare din dreapta jos.
  • Clasa de uscare: maşina de spălat vase foloseşte condensul pentru a vă usca tacâmurile. În funcţie de modelul ales, tehnologia utilizată pentru condensarea vaporilor de apă este diferită. Pentru a afla clasa corespunzătoare, uitaţi-vă la litera de pe eticheta energetică.
  •  Garanţia: la aparatele electrocasnice, aveţi la dispoziţie doi ani de la cumpărare pentru a înlocui sau repara aparatul. Dar, în funcţie de retailer, puteţi găsi o maşină de spălat vase care oferă o garanţie extinsă de 1 până la 3 ani pentru a vă acoperi cheltuielile pentru mai mult timp.
 
Preţul unei maşini de spălat vase încorporabile este puţin mai mare decât cel al unei maşini de spălat vase independente. În plus faţă de preţul maşinii de spălat vase, va trebui să cumpăraţi o uşă suplimentară pentru a integra aparatul în bucătărie.
 

Cum se instalează o maşină de spălat vase încorporabilă?

 
Ca şi în cazul maşinilor de spălat vase independente, modelele încorporabile necesită conexiuni la apă şi electricitate. Cu toate acestea, trebuie făcute unele ajustări suplimentare: de exemplu, este recomandabil să instalaţi o protecţie împotriva condensului pe blatul de lucru pentru a-l proteja de aburi atunci când deschideţi maşina de spălat vase la sfârşitul ciclului.
 
De asemenea, ar trebui să fixaţi uşa pentru a ascunde maşina de spălat vase încorporabilă şi pentru a o integra perfect în bucătăria dvs. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmaţi instrucţiunile de asamblare pentru uşa pe care aţi ales-o. După asamblare, puteţi să vă aşezaţi maşina de spălat vase în nişa sa. Asiguraţi-vă că picioarele sunt la înălţimea potrivită, astfel încât aparatul să fie perfect stabil.
 

Avantajele unei maşini de spălat vase încorporabile

 
Principalul avantaj al maşinii de spălat vase încorporabile este că se integrează perfect în estetica casei dumneavoastră. Aparatul este ascuns în spatele unei uşi, permiţându-vă să îl integraţi direct în bucătărie. În cazul modelelor complet integrate, ascunderea este şi mai prezentă, făcând ca aparatul dumneavoastră să fie complet invizibil. În cele din urmă, cu o maşină de spălat vase încorporabilă, o puteţi poziţiona astfel încât să fie ridicată pentru a vă îmbunătăţi confortul de utilizare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici