- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pacientul lui Ciomu a primit prima parte din despăgubirile cuvenite
Prima tranşă de 200.000 de euro, reprezentând o parte din despăgubirile pe care trebuie să le primească pacientul operat de medicul Naum Ciomu, au ajuns în contul victimei.
Pacientul lui Ciomu a primit prima parte din despăgubirile cuvenite (Imagine: Petrică Tănase/Mediafax Foto)
Directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSM), Marius Savu, a declarat că urmează să fie plătite alte două tranşe a câte 150.000 de euro, bani ce vor fi daţi până în 2011.
Savu a precizat că ASSM a acceptat să dea aceşti bani pentru ca Spitalul Burghele (fost Spitalul Panduri - n.r.) să nu fie închis, deoarece, dacă nu ar fi existat bani pentru plata daunelor, spitalul ar fi fost executat silit, ajungând să fie închis. Directorul Administraţiei Spitalelor a adăugat că speră ca banii să fie recuperaţi, ulterior, de la medicul Naum Ciomu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"Dacă ne gândim la venitul pe care-l are (Naum Ciomu- n.r) de la Universitatea de Medicină şi Familie şi din pensie, s-ar putea să avem nevoie de 100 de ani pentru a recupera suma intregral, dar ne gândim să luăm bunurile materiale, unele chiar înstrăinătate de către medicul Ciomu", a spus Marius Savu.
Directorul ASSM a spus că, din toamnă, va propune ca asigurarea de malpraxis a spitalului să aibă o valoare mai mare şi să ajungă la 500.000, respectiv un milion de euro, în timp ce de asigurarea de malparaxis a doctorilor ar trebui să se ocupe Colegiul Medicilor, Savu apreciind că aceasta din urmă, mai ales în cazul chirurgilor, ar trebui să fie mai mare.
Administraţia Spitalelor din Primăria Capitalei are prevăzut în bugetul pe 2009 despăgubiri în cuantum de 200.000 de euro care trebuie acordate pacientului operat de medicul Naum Ciomu, spunea, în 16 iulie, pentru MEDIAFAX, Marius Savu, directorul instituţiei.
"Există o hotărâre definitivă şi irevocabilă împotriva medicului Naum Ciomu, în solidar cu Spitalul Burghele (fost Spitalul Panduri - n.r.), pentru acordarea de despăgubiri în valoare de 500.000 de euro", preciza Marius Savu.
El mai spunea că, în urma negocierilor avute cu victima doctorului Ciomu, s-a luat hotărârea ca datoriile să fie eşalonate pe o perioadă de trei ani, din 2009 până în 2011, urmând ca în acest an să fie plătiţi 200.000 de euro, iar în următorii doi ani, în mod egal, restul sumei.
Totodată, Marius Savu arăta că există negocieri începute încă de acum trei luni cu mai mulţi reprezentanţi ai firmelor de asigurări, astfel încât orice contract de malpraxis al unei unităţi sanitare să includă o clauză de daune morale, în caz contrar asigurările de sănătate nemaifiind acceptate.
În noiembrie 2008, Curtea de Apel Bucureşti a finalizat procesul medicului Naum Ciomu, obligându-l pe acesta să îi plătească lui Ion Jiga, pacientul pe care l-a mutilat în timpul unei intervenţii chirurgicale, 500.000 de euro daune morale şi materiale, împreună cu Spitalul "Theodor Burghele" şi menţinând pedeapsa instanţelor inferioare prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.
Medicul Naum Ciomu a fost deferit justiţiei în octombrie 2004, pentru că a lăsat infirm un pacient, doctorul fiind acuzat de vătămare corporală gravă din culpă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.