Pădurile din zona Ilfov arată dezolant, relevă o filmare publicată pe portalul centuraverde.ro de activistul Alex Găvan..
Iată mesajul lui Găvan:
„IMAGINI DEZOLANTE DIN DRONĂ DEZVĂLUIE STAREA PĂDURILOR DIN ILFOV. Dragii mei, pentru cine încă îşi mai face iluzii: acestea sunt pădurile din Ilfov, acesta este modul în care sunt administrate pădurile din Ilfov.
Majoritatea acestor păduri din judeţ sunt încadrate ca „păduri cu funcţii de protecţie, predominant sociale”.
Cum imaginile vorbesc de la sine, vă invit pe voi să cântăriţi cum mai îndeplinesc ele, acum, aceste două roluri.
Acest gen de realitate din teren, cât şi poluarea din Bucureşti sunt două dintre motivele principale pentru care am creat Platforma Civică Împreună Pentru Centura Verde şi am depus în Parlament proiectul de lege pentru protejarea acestor păduri.
Ele sunt plămânul verde al capitalei.
Pădurea înseamnă oxigen. Înseamnă Viaţă. Un oraş nu poate fi sănătos atât timp cât oamenii săi sunt bolnavi. Şi în acelaşi timp, oameni sănătoşi nu pot vieţui într-un oraş bolnav.
Platforma civică însumează peste 150 de organizaţii şi persoane publice şi mai bine de 11000 de locuitori ce au semnat, până acum, petiţia referitoare la Memorandum-ul pentru Aer Curat, Sănătate şi Viitor. Documentul în şapte puncte, alături de proiectul de lege, conţine soluţii la poluarea din Bucureşti şi Ilfov, cât şi din alte oraşe ale ţării.
Platforma reiterează invitaţia de a fi #ImpreunaPentruCenturaVerde pentru Marcel Ciolacu, preşedintele Partidul Social Democrat, această formaţiune politică fiind singura încă nesemnatară a memorandum-ului.
P.S.: acum câteva zile, Daniel Sărdan, ambasador al Centurii Verzi şi localnic al Ilfovului, a făcut o postare de super bun simţ legată de modul în care aceste păduri sunt administrate (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10160392586054930&id=661779929). Cei vizaţi au trecut la atac (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=766293792194582&id=100064419052869), aşa cum o fac de ani de zile, în loc să asculte vocea comunităţii şi să înţeleagă faptul că societatea a evoluat, iar nevoile şi contextul sunt cu totul altele decât acum zeci de ani. Pădurile de lângă capitală înseamnă infinit mai mult decât exploatarea lemnului pentru profit economic. Daniel, cu la fel de mult bun simţ, le-a răspuns: https://fb.watch/oL6rMhoLNs/. Din doar aceste trei postări este limpede de ce pădurile din filmuleţ arată aşa cum le vedeţi.
Video: www.centuraverde .ro”