Paguba de la oficiul poştal din Oradea, peste 30.000 de lei

Peste 30.000 de lei au fost furaţi, vineri seara, de cei patru bărbaţi mascaţi care au jefuit Oficiul Poştal nr. 9 de pe Bulevardul Dacia din Oradea.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Paguba de la oficiul poştal din Oradea, peste 30.000 de lei

Paguba de la oficiul poştal din Oradea, peste 30.000 de lei

Potrivit şefului Poliţiei municipiului Oradea, comisarul şef Ioan Lenghel, hoţii au acţionat la ora 19.50, înainte cu doar 10 minute de închidere. Trei dintre ei au intrat în Oficiul Poştal, situat într-o zonă mai retrasă, având gluga trasă pe cap şi o eşarfă pe gură şi pe nas iar unul dintre ei a rămas la intrare, pentru a supraveghea zona. Sub ameninţarea unor cuţite, cei trei bărbaţi mascaţi le-au obligat pe funcţionare să se retragă şi au pătruns până la casierie de unde au luat toţi banii încasaţi peste zi, suma furată fiind de peste 30.000 de lei.

"Una dintre angajate a reuşit să acţioneze sistemul de alarmă care i-a pus pe fugă pe hoţi, aceştia pierzând pe drum mai multe teancuri de bani şi dispărând de la locul jafului, pe jos. Am reuşit să reconstituim drumul pe care l-au parcurs pe o distanţă de câţiva kilometri. Au trecut prin parcul din faţa oficiului, prin pasajul subteran au traversat bulevardul şi au fugit printre blocuri. Însă urmele lor s-au pierdut la un moment dat şi, din cauza noroiului şi a ploii, nu s-a putut folosi nici câinele poliţist", a declarat ofiţerul.

Potrivit cercetărilor efectuate la faţa locului de un echipaj complex de poliţişti şi procurori, hoţii nu sunt novici.

"Au acţionat cu un tupeu extraordinar. Din fericire, avem deja un cerc de suspecţi şi sperăm să-i prindem în cel mai scurt timp", a mai spus comisarul Ioan Lenghel.

În urmă cu doi ani, în vecinătatea aceluiaşi oficiu poştal din Oradea a fost jefuită o maşină de transport valori, aparţinând Poştei Române. Atunci, paguba a fost în jur de 35.000 RON.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici