Pagubele produse de furtuna din Capitală: 22 locuinţe şi 20 de curţi, inundate; 9 arbori căzuţi pe maşini

Furtuna din noaptea de luni spre marţi, care s-a abătut asupra Capitalei, a provocat inundarea a zeci de gospodării, scurtcircuitarea semafoarelor, accidente auto, căderi de arbori şi blocarea pentru zeci de minute a mai multor garnituri de tramvai, potrivit Primăriei Capitalei.

Urmărește
440 afișări
Imaginea articolului Pagubele produse de furtuna  din Capitală: 22 locuinţe şi 20 de curţi, inundate; 9 arbori căzuţi pe maşini

Pagubele produse de furtună în Capitală: 22 locuinţe şi 20 de curţi, inundate; 9 arbori căzuţi pe maşini

La mai bine de 14 ore de la ploile abundente care au afectat Bucureştiul luni noapte, Primarul General al Capitalei a convocat un comandament pentru a evalua modul în care s-a intervenit în vederea limitării pagubelor produse de furtună. Totodată, s-a făcut şi un bilanţ al intervenţiilor ApaNova, Pompierilor, Poliţiei şi companiei de electricitate.

,,S-a intervenit la 37 de acumulări de apă, am avut patru incidente raportate la gurile de scurgere şi un număr de 95 de incidente la canalizarea imobilelor. În total, am înregistrat 136 de sesizări, iar astăzi de dimineaţă erau integral rezolvate. Debitul maxim de apă care a fost transportat prin caseta de apă uzată a fost de 207 metri cubi pe secundă, echivalentul a peste 10 cisterne de transport lichide pe calea ferată. Am tranzitat prin reţeaua de canalizare pe parcursul evenimentului 4,47 milioane de metri cubi de apă. Intensitatea ploii a fost mai pregnantă în zona Mărgeanului, unde, într-un interval de cinci ore, au căzut 74,7 litri de apă pe metrul pătrat. În zona Vitan au căzut 60 de litri pe metrul pătrat, iar în zona şoselei Alexandria 67,2 litri pe metrul pătrat", a declarat Epsică Chiru, reprezentant Apa Nova.

,,Echipajele inspectoratului au fost solicitate pentru a interveni la rezolvarea a 67 situaţii de urgenţă, care au constat în evacuarea apei din 20 de curţi, 15 beciuri, respectiv subsoluri, 22 locuinţe, un garaj şi degajarea a nouă arbori căzuţi pe autoturisme, căi rutiere sau stâlpi de electricitate. În total inspectoratul a intervenit cu peste 97 de autospeciale de intervenţie şi 265 cadre militare. Intervenţiile au fost în toate sectoarele, preponderent în sectoarele 3, 4 şi 5", a explicat Flaviu Chiscop, inspector şef al ISU Bucureşti Ilfov.

De asemenea, din cauza apei acumulate în pasajul auto de la Piaţa Unirii, mai multe autoturisme au fost implicate într-un accident în lanţ, ceea ce a dus la blocarea traficului pentru mai multe zeci de minute.

Totodată, au fost afectate 40 de semafoare din cauza ploii, care fie s-au scurtcircuitat, fie instalaţia electrică s-a defectat, dar 33 dintre acestea au fost reparate în cursul nopţii.

Şi tramvaiele au fost blocate luni noapte zeci de minute din cauza acumulărilor de apă.

,,Au fost trei puncte unde apa a afectat transportul public, pe bulevardul Mărăşeşi, garniturile de tramvai au staţionat 15 minute, în zona Ferentari circulaţia a fost blocată 89 de minute, iar la depoul Victoria o garnitură a stat 10 minute. Tramvaiele au staţionat până la retragerea apelor", a declarat directorul RATB, Radu Orzaţă.

Primarul General al Bucureştiului a atras atenţia primăriilor de sector şi companiilor de utilitate publică să rămână în alertă, pentru că şi în zilele următoare vor fi ploi abundente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici