Pagubele provocate de inundaţii au depăşit trei miliarde de euro în intervalul 2005-2010

Riscul de catastrofă naturală care afectează cel mai frecvent România este cel al inundaţiilor, care, în intervalul 2005-2010, au provocat pagube totale de peste trei miliarde de euro, afectând locuinţe, poduri, diguri şi drumuri, a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.

Urmărește
236 afișări
Imaginea articolului Pagubele provocate de inundaţii au depăşit trei miliarde de euro în intervalul 2005-2010

Pagubele provocate de inundaţii au depăşit trei miliarde de euro în intervalul 2005-2010 (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID) este societatea care emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor.

"În intervalul menţionat, aproape 62.000 de locuinţe au fost afectate, din care 15.600 au fost distruse în totalitate. Pentru ameliorarea situaţiei în care s-au aflat locuitorii zonelor afectate, Guvernul a acordat ajutoare umanitare de urgenţă, care au constat în produse alimentare, bunuri de strictă necesitate, materiale de construcţie pentru repararea caselor etc. În cei cinci ani, valoarea totală a acestor ajutoare a depăşit 233 milioane de euro", a spus Bulugea, într-o întâlnire cu presa.

Pagubele înregistrate în urma inundaţiilor în 2009 s-au ridicat la 156,4 milioane de lei, în timp ce în 2008 pagubele provocate de inundaţii şi alunecări de teren s-au ridicat la 2,79 miliarde de lei, potrivit datelor comunicate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în august 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici