- Home
- Social
- (28.04.2020, 11:10)
- Tatiana Pascovschi
Video Pandemia de coronavirus a accelerat digitalizarea în toate domeniile
- Criza declanşată de coronavirus te-a forţat să te adaptezi unui mediu exclusiv digital
- Infrastructura şi deprinderile digitale n-au mai reprezentat impedimente în a răspunde nevoilor vieţii în izolare
- Instituţiile statului au făcut eforturi să-ţi ofere acces la servicii online
Urmărește
803 afișări
Dacă munceşti într-o multinaţională sau într-o companie de IT, tendinţa de remotely working îţi era cunoscută şi înainte de epidemia de COVID-19. Starea de urgenţă însă a forţat transformarea digitală şi în zone pe care le credeai incompatibile, cum sunt serviciile publice, educaţia sau sănătatea.
Radu Puchiu, expert open data, CEO HappyCities: Veneau cu motive de tipul stai că nu avem infrastructură, stai că trebuie să nu ştiu ce să se întâmple, dar nişte cursuri. În plus, toate astea nu s-a mai pus problema cu ele pentru că în faţa nevoii trebuie să răspunzi.
Te-ai obişnuit deja cu meeting-uri sau lecţii pe ZOOM. Totuşi, munca şi învăţarea la distanţă nu înseamnă doar să fii într-un video call din când în când. O dată cu digitalizarea, vine şi o nouă filozofie de viaţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Radu Puchiu: Lucrurile au fost accelerate de criza asta în ceea ce priveşte digitalizareea pentru că a fost nevoie de a regândi nişte moduri de a ne conecta. Nu mai stau pe serverele, nu mai stau pe infrastructura mea, ci o regândesc pentru un mediu total nou. Şi atunci trecând la cloud by default sau cloud first ca şi gândire, atunci orice aş pune ca serviciu e o altă filozofie după care îl dezvolt.
Instituţiile statului au făcut eforturi să-ţi ofere acces la servicii on-line. Unele chiar le-ai putut accesa fără prea multă birocraţie, cum sunt suspendarea contractelor de muncă sau depunerea cererilor pentru şomaj tehnic. Alte servicii publice trebuie regândite însă total, ca să se adapteze noilor cerinţe.
Procesul birocratic din care se trăgea iniţial a fost depăşit. Adică nu mai trebuie nu ştiu câte declaraţii, nu mai trebuie nu ştiu câte, ci pur şi simplu completezi nişte lucruri şi se întâmplă. Nu putem să spunem că suntem acolo încât, mamă am nu ştiu câte exemple de digitalizare a serviciilor publice. Nu, încă nu, e prea devreme, a precizat expertul.
Să nu crezi că procesul de adaptare se va încheia odată cu starea de urgenţă. Va trebui să înveţi să convieţuieşti cu noile tehnologii, pentru că viaţa şi munca ta vor fi tot mai dependente de mediul digital.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe