Pandemia, prin ochii copiilor şi adolescenţilor români. Mii de elevi şi-au pus pe hârtie emoţiile în cadrul celui mai mare concurs naţional de limba engleză

  • Peste 9.500 de copii au povestit în limba engleză ce a însemnat pentru ei anul 2020.
  • Bucureştiul a acoperit 12,21% din înscrieri.
  • Cei 30 semifinalişti, care vor fi anunţati pe 25 mai, vor susţine interviuri în limba engleză.
  • Câştigătorii primesc premii precum cursuri de limba engleză sau taxe pentru susţinerea examenelor Cambridge.
Urmărește
294 afișări
Imaginea articolului Pandemia, prin ochii copiilor şi adolescenţilor români. Mii de elevi şi-au pus pe hârtie emoţiile în cadrul celui mai mare concurs naţional de limba engleză

Pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2 a avut un impact puternic şi asupra copiilor. Astfel, mii de copii şi adolescenţi  au fost încurajaţi să îşi exprime trăirile şi emoţiile în cadrul concursului Shakespeare School Essay Competition, cel mai mare concurs naţional în limba engleză. Tinerii au scris despre ce a însemnat pentru ei anul 2020.

Concursul este organizat anual de către Shakespeare School, în cadrul celei de-a 13-a ediţii fiind înscrişi peste 9.500 de copii.

Organizatorii concursului spun că numărul înscrierilor din acest an s-a dublat faţă de ediţiile anterioare. Asta şi pentru că s-au implicat Inspectoratele şcolare judeţene, iar foarte mulţi dintre profesorii de engleză din unităţile de învăţământ şi-au încurajat elevii să participe. 

„Întotdeauna scopul nostru a fost să le dăm tinerilor o voce. Sunt foarte puţine mijloace autentice prin care ei îşi pot exprima realmente  gândurile, trăirile. Ei vor să fie auziţi, au idei valoroase, conştientizează că au idei valoroase”, a afirmat Loredana Manolache, profesor coordonator al proiectului Shakespeare School Essay Competition

Tinerii au scris despre ce a însemnat pentru ei anul 2020. „Să ştii, însă, că perspectiva lor este mult mai luminoasă decât a noastră, a adulţilor,” a subliniat profesoara. Ea a corectat câteva dintre eseuri şi spune că participanţii îşi păstrează optimismul: „Toţi copiii participanţi, în general, sunt foarte optimişti, adică prin tot ce scriu ei, este adevarat, recunosc partea negativă a trăirilor şi experienţelor lor, însă îşi păstrează acest optimism fantastic pe care poate nu îl vedeam aproape deloc la adulţii din jurul nostru”, a continuat Loredana Manolache. 

Ce spun participanţii?

  • „Anul 2020 nu a fost atât de rău pentru toată lumea. Cred că panica ne-a afectat raţionalitatea încât nu am mai putut să vedem partea bună a lucrurilor”, a spus Timeea, 15 ani.
  • „Câteodată în viaţă se întâmplă lucruri neaşteptate, iar unele lucruri sunt inevitabile. Realizez însă că a fi sănătos este cea mai mare binecuvântare pe care poţi să o ai”, crede Miruna, 14 ani.
  • „Învaţă să fii recunoscător pentru ceea ce ai! 2020 nu a fost cel mai bun an, dar trebuie să fim puternici şi să sperăm că 2021 va fi plin de amintiri frumoase şi relaţii grozave”, a subliniat Mara, 15 ani.

În vară va fi desemnat câte un câştigător pentru fiecare categorie de vârstă, 11-14, respectiv 15-19 ani. 

Sorana Gurău este unul dintre câştigătorii premiului I al ediţiei de anul trecut, când au avut de scris despre cum poate înlocui inteligenţa artificială un profesor. 

„Am încercat să vorbesc mai mult despre modul de învăţare, în sensul că încă de mici învăţăm mai mult prin legăturile emoţionale pe care le facem cu părinţii, profesorii. Deşi un robot cu inteligenţa artificială poate învăţa un curriculum sau cum se comportă un om, nu ar fi legătura emoţională de bază”, mărturiseşte Sorana Gurău, elevă clasa a XII-a, laLiceul Teoretic „Nicolae Iorga" din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici