Pantiş: În dosarul privind privatizarea ICA este vizată familia Voiculescu

Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) este vizată familia Voiculescu.

Urmărește
60 afișări
Imaginea articolului Pantiş: În dosarul privind privatizarea ICA este vizată familia Voiculescu

Pantiş: În dosarul privind privatizarea ICA este vizată familia Voiculescu (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti pe cine vizează acest dosar, fostul ministru a declarat că el nu se simte vizat şi că este vorba de familia Voiculescu.

"Atunci când a început acest dosar, toate persoanele implicate erau complici, dar nu exista niciun făptuitor. Ei, iată că l-au găsit!... Acesta este domnul Voiculescu, iar restul suntem implicaţi în acest dosar pentru că suntem membri PUR", a spus Sorin Pantiş.

Pantiş a mai spus că dosarul privatizării ICA este unul foarte vechi, început la Parchetul instanţei supreme, unde în primă fază s-a dat neînceperea urmăririi penale faţă de toţi cei vizaţi.

Fostul ministru al Comunicaţiilor a explicat că după doi ani şi jumătate rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale s-a infirmat şi că dosarul a ajuns la DNA, care în prezent continuă cercetările. El a precizat că la început toate persoanele implicate aveau calitate de suspect, dar că nu exista niciun făptuitor, apreciind că nu se poate explica acest fenomen.

Pantiş a mai spus că acest dosar este unul politic, întrucât toate persoanele din PUR erau atent specificate în actele de urmărire penală din acest dosar.

"Trebuie să înţelegeţi că în dosar, în dreptul numelui meu, nu este trecută cetăţenia mea sau alte date, ci faptul că sunt membru PUR. În dreptul fiecărui nume al celor implicaţi în dosar este trecut «membru PUR», adică toţi eram complici şi nu se găsea făptuitorul", a precizat Pantiş.

Întrebat pentru ce s-a prezentat miercuri la DNA, Pantiş a spus că el a solicitat întrevederea cu procurorii, întrucât s-a făcut o extindere în dosar la care el a vrut să fie prezent, împreună cu avocatul său.

Pantiş a adăugat, privind acuzaţiile pe care i le aduc procurorii, că acestea sunt unele generale şi că este vorba de complicitate la o infracţiune de corupţie, dar şi una de fals intelectual, el fiind învinuit în acest dosar.

"Am fost chemat în calitate de învinuit şi sunt acuzat de fapte de corupţie. Procurorii nu au formulat o acuzaţie completă, pentru că nu au ce. Să vă spun ceva: urmărirea penală a început mai demult, iar astăzi s-a făcut o altă extindere şi am cerut să venim pentru că e o aiureală. Există o acuzaţie de complicitate şi una de fals privind privatizarea ICA. Acest caz a mai fost o dată cercetat de Parchetul General şi s-a dat neînceperea urmăririi penale. Fără să se calculeze de la început o pagubă, dosarul ăsta a fost luat şi redeschis de DNA. Pot să vă spun că nu este adevărată afirmaţia cum că ICA s-ar fi privatizat pe suma de 100.000 de euro. Nu are rost să vă dau eu cifre, pentru că ar fi neprofesional. S-a dat un NUP la Parchetul General, iar anul trecut s-a început o nouă urmărire penală, dar infirmarea s-a făcut în octombrie (anul trecut - n.r.). De ce începe urmărirea penală la DNA fără să se calculeze o pagubă? Abia după doi ani s-a uitat cineva şi s-a gândit să infirme NUP-ul. Vă spun că acest dosar este foarte vechi, pe o întindere de 10-12 ani", a precizat Sorin Pantiş.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş s-a prezentat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care, potrivit unor surse, ar fi vizat şi preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu.

La intrarea în sediul DNA, Pantiş a declarat că dosarul privatizării ICA este "o mascaradă şi un dosar politic de cea mai joasă speţă".

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a pus sub acuzare 27 de persoane implicate în privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează "acte de urmărire penală în dosarul penal 84/P/2007, dosar în care se cercetează legalitatea modului de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici