Papa Francisc a dus ajutoare locuitorilor unui sat izolat din junglă

Papa Francisc a ajuns duminică în jungla din Papua Noua Guinee, naţiune insulară din Pacificul de Sud-Vest, pentru a vizita catolicii care trăiesc într-una dintre cele mai îndepărtate zone din lume şi pentru a livra materiale medicale şi alte ajutoare, scrie Reuters.

Urmărește
97 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a dus ajutoare locuitorilor unui sat izolat din junglă

Papa Francisc a dus ajutoare locuitorilor unui sat izolat din junglă

Călătorind într-un avion pus la dispoziţie de Forţele Aeriene Regale Australiene, Papa Francisc a ajuns la Vanimo, o localitate cu aproximativ 12 000 de locuitori.

Papa, în vârstă de 87 de ani, a adus sute de kilograme de articole pentru a ajuta la sprijinirea populaţiei locale, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni. Acestea au inclus diverse medicamente şi îmbrăcăminte, precum şi jucării şi instrumente muzicale pentru copiii de la şcoală, a spus Bruni.

„Trăiţi într-un ţinut magnific, îmbogăţit de o mare varietate de plante şi păsări. Frumuseţea peisajului este egalată de frumuseţea unei comunităţi în care oamenii se iubesc unii pe alţii”, a spus Papa.

Papa Francisc a fost întâmpinat în faţa unei catedrale cu un dans tradiţional. El a ascultat, de asemenea, mărturii ale catolicilor din zonă. Unul dintre aceştia a descris modul în care unele comunităţi rurale, izolate de drumuri, trebuie să aştepte săptămâni sau luni între vizitele preoţilor.

Papa vizitează naţiunea cu 600 de insule ca parte a turneului său de 12 zile, în patru ţări din Asia de Sud-Est şi Oceania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici