Prima pagină » Social » Proteste ale camionagiilor din Coreea de Sud. Aceştia cer salarii mai mari în contextul creşterii preţurilor la carburanţi

Proteste ale camionagiilor din Coreea de Sud. Aceştia cer salarii mai mari în contextul creşterii preţurilor la carburanţi

Proteste ale camionagiilor din Coreea de Sud. Aceştia cer salarii mai mari în contextul creşterii preţurilor la carburanţi
Iulian Moşneagu
10 iun. 2022, 17:35, Social

Începând de vineri dimineaţă, poliţia a arestat aproximativ 30 de şoferi de camioane, a declarat poliţia sud-coreeană. Ciocniri sporadice au izbucnit în întreaga ţară, inclusiv în apropierea unei fabrici de băuturi alcoolice din afara Seulului, unde 15 persoane au fost reţinute pentru că ar fi obstrucţionat activitatea, relatează AP.

Lee Eung-joo, un reprezentant al organizaţiei Cargo Truckers Solidarity, a declarat că poliţia a eliberat 29 din cei 40 de camionagii care fuseseră reţinuţi până vineri seara. El a spus că cel puţin nouă camionagii au fost uşor răniţi în încăierările cu poliţia, dar niciunul nu a fost spitalizat.

Aproximativ 7.500 de camionagii s-au alăturat grevei, cerând ca guvernul să prelungească normele temporare care garantează tarife minime pentru transportul de marfă, care urmează să expire la sfârşitul anului 2022.

Oficialii guvernamentali şi liderii din mediul de afaceri se tem că greva ar putea tensiona şi mai mult o economie afectată de inflaţie şi ar putea afecta lanţurile de aprovizionare globale prin încetinirea livrărilor de semiconductori şi alte exporturi sud-coreene importante.

Cu toate acestea, întreruperile au părut limitate, deoarece companiile au comandat în avans livrările în anticiparea grevei. De asemenea, oficialii au încercat să menţină transporturile în mişcare prin asigurarea de escorte de poliţie şi prin permiterea temporară a camioanelor private de a transporta bunuri industriale.

Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud a spus că transporturile au fost încetinite în porturile sudice Ulsan şi Busan din cauza întreruperilor cauzate de grevă, care a afectat în principal industriile de automobile, oţel şi ciment.