Papa Francisc avertizează că democraţia în lume nu e într-o stare bună de sănătate

Democraţia nu se află într-o stare bună, a declarat duminică Papa Francisc, îndemnându-i pe politicieni să evite populismul şi să lucreze împreună pentru a construi societăţi mai puternice şi pentru a combate apatia alegătorilor.

Urmărește
179 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc avertizează că democraţia în lume nu e într-o stare bună de sănătate

Papa Francisc avertizează că democraţia în lume nu e într-o stare bună de sănătate

Vorbind la o convenţie romano-catolică anuală privind afacerile sociale în oraşul Trieste din nord-estul ţării, Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a spus că mulţi oameni se simt excluşi din democraţie, iar cei săraci şi cei slabi sunt lăsaţi să se descurce singuri, relatează Reuters.

"Este evident că democraţia nu este într-o stare bună de sănătate în lumea de astăzi", a spus el.

O democraţie sănătoasă ar trebui să evite "mizeria ideologiei" şi să se îndepărteze de partizanat pentru a îmbrăţişa în schimb un dialog semnificativ, a spus el.

"Să nu ne lăsăm amăgiţi de soluţii uşoare. În schimb, să fim pasionaţi de binele comun", a spus el, subliniind daunele cauzate de "corupţia şi ilegalitatea" politică.

El a afirmat că este important să îi învăţăm pe copii importanţa valorilor democratice, avertizând că "indiferenţa este un cancer al democraţiei".

"Sunt îngrijorat de numărul mic de oameni care au mers la vot. De ce se întâmplă acest lucru?", a întrebat el.

Vizita de o jumătate de zi la Trieste a urmat unor deplasări similare la Veneţia şi Verona, în aprilie şi mai, şi unui discurs în faţa liderilor Grupului G7, în sudul Italiei, în iunie - deplasări care i-au testat rezistenţa după problemele de sănătate din ultimul an, care l-au forţat uneori să îşi reducă volumul de muncă.

În septembrie urmează să parcurgă peste 32 000 km în călătoria sa prin Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est şi Singapore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici