- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Papa Francisc, într-un discurs după alegerea lui Donald Trump în SUA, a vorbit despre „epidemia de animozitate"
Papa Francisc a vorbit sâmbătă, 19 noiembrie, despre o „epidemie de animozitate“ faţă de oamenii de altă rasă sau religie. El a declarat că această epidemie îi afectează pe cei mai slabi din societate şi s-a arătat îngrijorat faţă de creşterea naţionalismului populist, scrie Huffington Post.
Papa Francisc a numit 17 noi cardinali şi vorbit împotriva „epidemiei de animozitate“ faţă de străini (Imagine: Mediafax Foto)
Acest discurs vine după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte american. În discurs, Papa a declarat: „cât de repede cei dintre noi ce au statul de străini, imigranţi sau refugiaţi devin o ameninţare, devin duşmani pentru că vin dintr-o ţară îndepărtată sau pentru că au obiceiuri diferite. Duşmani din cauza culorii pielii, a limbii sau a clasei sociale. Duşmani pentru că gândesc diferit sau au o altă credinţă.“
Unul dintre noii cardinali, Arhiepiscopul Chicago-ului Blase Cupich, a declarat pentru Reuters că Papa este „foarte conştient de faptul că această animozitate nu este adresată, este foarte contagioasă şi se poate răspândi foarte repede, poate fi ca un incendiu.“
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Papa Francis a declarat că nici Biserica Catolică nu este imună acestui „virus al polarizării şi al animozităţii“ .
Acest discurs a fost făcut cu ocazia numirii unor noi cardinali. Ceremonia s-a desfăşurat la Basilica Sfântul Petru, unde Papa a numit 17 noi cardinali, 13 sub 80 de ani, deci eligibili pentru a-l succede. După ceremonie Papa şi noii cardinali l-au vizitat pe fostul Papă Benedict, care trăişte la Vatican de cand a renunţat la funcţia de Papă în 2013.
Noi cardinali vin din ţări ca Italia, Albania dar şi Republica Central Africană, Spania, Statele Unite, Mexic sau Mauritius.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO