Papa Francisc pleacă în cea mai lungă călătorie a pontificatului său, la 88 de ani. Detaliile unei vizite istorice

În perioada 2-13 septembrie, Suveranul Pontif se va afla în Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est şi în Singapore.

Urmărește
2326 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc pleacă în cea mai lungă călătorie a pontificatului său, la 88 de ani. Detaliile unei vizite istorice

Papa Francisc pleacă în călătorie peste mări şi ţări la 88 de ani. Detaliile unei vizite istorice

Va fi cea mai lungă călătorie a pontificatului său, în Asia şi Oceania, prin locuri-cheie privind dialogul interreligios, promovarea păcii şi creşterea gradului de conştientizare asupra problemelor de mediu.

La vârsta de 88 de ani, Papa Francisc nu se teme de momente neprevăzute, deşi exită îndoielile cu privire la starea de sănătate a Suveranului Pontif.

Sănătatea Papei „este bună şi simte că are puterea necesară pentru a face faţă”, a precizat părintele Antonio Spadaro, subsecretarul Dicasterului de Cultură, care îl însoţeşte deseori pe Pontif, într-un interviu pentru Adnkronos.

„Am văzut deja: dacă nu se simte în stare, nu pleacă, aşa cum s-a întâmplat cu călătoria în Congo şi Sudanul de Sud, care a fost amânată din motive de sănătate, şi cea la Dubai, pentru Cop28. Aşadar, din acest punct de vedere, nu există preocupări deosebite”, confirmă Spadaro.

„Nu am acceptat pontificatul ca să mă odihnesc”

„Odată i-am subliniat Sfântului Părinte că ritmul unei călătorii, pe care apoi a făcut-o cu succes, a fost excesiv. Mi-a răspuns sec: „Nu am acceptat pontificatul să mă odihnesc”. Pe de altă parte, călătoria „a fost planificată înainte de pandemie”, precizează subsecretarul Ministerului Culturii, care a menţionat: „A fost dorinţa specifică a lui Francisc de a vizita această zonă a lumii”.

Călătoria reprezintă un pas important către întărirea legăturilor dintre Biserica Catolică şi Asia, un continent în care creştinismul creşte semnificativ. Papa va vizita, printre altele, Indonezia şi Timorul de Est, ţări care reprezintă exemple de coexistenţă paşnică între diferite religii.

Asia este o regiune de mare importanţă geopolitică, iar prezenţa Papei în aceste locuri îşi propune să sublinieze angajamentul Bisericii de a promova pacea şi dialogul într-un context global din ce în ce mai complex.

Va aborda tema inteligenţei artificiale

La Jakarta, Papa se va întâlni cu marele imam al moscheii Istiqlal, cu care va semna un document inspirat din declaraţia de la Abu Dhabi privind fraternitatea umană. Un gest care este şi un important pas înainte în promovarea păcii şi a înţelegerii reciproce între diferite credinţe, într-o lume în care tensiunile religioase sunt încă o sursă de conflict.

În timpul şederii sale în Papua Noua Guinee, Papa Francisc va avea ocazia să abordeze problemele exploatării mediului şi schimbărilor climatice. Într-o regiune puternic afectată de schimbările climatice, Papa va reitera importanţa de a avea grijă de „casa comună” şi de a asculta „strigătul Pământului”. 

Ultima oprire a călătoriei va fi în Singapore, una dintre ţările care conduc inovaţia tehnologică globală. Papa Francisc va aborda probleme precum inteligenţa artificială şi limitele etice ale progresului tehnologic, dar mai ales importanţa creării unui model de dezvoltare care să plaseze omul în centru, promovând inovaţia care să fie în slujba binelui comun şi nu doar pentru profit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici