Papan Chilibar a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia de a fi arestat
Actorul amator Papan Chilibar interpretul unui rol secundar în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" solicită Tribunalului Bucureşti să fie cercetat în libertate, instanţa urmând să ia în discuţie joi contestaţia acestuia faţă de arestarea sa preventivă.
Papan Chilibar a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia de a fi arestat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Actorul amator Papan Chilibar, interpretul unui rol secundar în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", a fost arestat preventiv pentru 19 zile, alături de alte trei persoane, între care un minor, pentru spargeri de locuinţe, decizia putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.
Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, care a luat decizia de a-l aresta pe actorul amator, a apreciat, potrivit motivării, că "lăsarea inculpaţilor în libertate ar prezenta un pericol pentru ordinea publică, acest pericol fiind relevat în concret de modul de săvârşire al faptei (respectiv noaptea, prin efracţie şi escaladare, de două sau mai multe persoane împreună în baza unei înţelegeri prealabile) (...), dar şi de rezonanţa socială negativă generată de sentimentul de insecuritate din rândul societăţii civile".
Judecătorul a ţinut cont şi de faptul că cei patru au mai fost condamnaţi la închisoare sau la plata unor amenzi administrative tot pentru fapte de furt, iar niciunul dintre ei nu are o sursă legală de venit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
"Judecătorul apreciază că situaţia financiară precară a inculpaţilor, astfel cum este susţinută de aceştia, nu poate legitima o conduită care vine în conflict cu legea penală, pentru că, în caz contrar ar deveni un mod de viaţă nelegal, pe care societatea ar trebui să îl tolereze din motive de compasiune, ceea ce nu poate fi admisibil", se mai arată în motivare.
Din acelaşi document reiese că Papan Chilibar a spus în faţa instanţei, că "merită o pedeapsă pentru ceea ce a făcut, însă solicită judecarea în stare de libertate şi să i se aplice o suspendare cât mai mare, pentru a avea grijă de familia sa, întrucât a avut o şansă şi a jucat într-un film şi într-un videoclip".
Papan a mai spus judecătorului că în luna iunie va începe să lucreze pentru Strada Film, pentru un salariu de 800 de lei.
Avocatul actorului amator a folosit în apărare faptul că Papan a jucat în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier","subliniind că acesta se bucură de aprecieri şi recunoaştere la nivel internaţional".
Procurorii au stabilit însă, că în perioada 8-11 ianuarie, şase persoane ar fi pătruns în sediul unei firme din Bucureşti, de unde ar fi luat 500 de euro, şase telefoane mobile şi bunuri, în valoare de 4.000 de lei.
Papan Chilibar este acuzat că pătruns o singură dată în sediul firmei, alături de alte trei persoane, unde ar fi spart un seif din care au luat patru telefoane mobile.
Sentinţa Judecătoriei sectorului 3 a fost atacată cu recurs. Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie contestaţia joi.
Florin Şerban, regizorul peliculei "Eu când vreau să fluier, fluier", a declarat, că lucrează la un proiect de lungmetraj în care Papan Chilibar ar trebui să joace rolul principal.a.
Papan Chiliban a mai fost închis doi ani, pentru spargeri de locuinţe. El a fost eliberat condiţionat, în iulie 2009, din Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, pentru bună purtare.
Producătorul lungmetrajului "Eu când vreau să fluier, fluier", Daniel Mitulescu, a declarat pentru MEDIAFAX că Papan Chilibar era unul dintre deţinuţii care aveau şanse de reabilitare.
"Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban , este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer".
La 1 aprilie, filmul a fost difuzat în Penitenciarul Jilava.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO