Parada GayFest s-a încheiat fără incidente majore
Parada minorităţilor sexuale GayFest, la care au participat aproximativ două sute de persoane, s-a încheiat la Parcul Izvor, după aproximativ o oră şi jumătate, fără ca pe traseul de deplasare a participanţilor să apară incidente majore.
Aproape două sute de persoane la parada GayFest (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Trei persoane sunt cercetate pentru ultraj după ce, în zona Lipscani, au lovit mai mulţi poliţişti care asigurau ordinea în timpul paradei minorităţilor sexuale, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.
Potrivit comisarului Ciocan, la Secţia 10 de Poliţie au fost duse, sâmbătă după-amiază, în total, 43 de persoane. Dintre acestea, patru au fost găsite în spatele magazinului Unirea când vopeau bannere cu mesaje antigay.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Totodată, patru persoane au fost amendate cu câte 800 de lei pentru că au refuzat să se legitimeze şi alte două au primit amenzi de câte 200 de lei pentru că i-au înjurat pe poliţişti, în curtea Secţiei 10 de Poliţie, a precizat comisarul Ciocan.
Printre persoanele duse la Secţia 10 de Poliţie au fost şi 20 găsite consumând băuturi alcoolice pe stradă, lucru interzis prin lege, a mai spus comisarul Christian Ciocan.
Potrivit comisarului Ciocan, forţele de ordine aflate în zona străzii Lipscani au intervenit după ce mai multe persoane, pe care au vrut să le legitimeze, au încercat să fugă. Purtătorul de cuvânt a precizat că acestea nu au fost reţinute, fiind duse la Secţia 10 de Poliţie pentru identificare.
Parada comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender), pentru promovarea toleranţei faţă de minorităţile sexuale, a început în jurul orei 17.30, de pe Bulevardul Unirii din Capitală, participanţii manifestând pe traseul Piaţa Unirii, Piaţa Constituţiei, Bulevardul Libertăţii, Parcul Izvor.
Marşul, la care au participat aproximativ două sute de persoane, atât români, cât şi cetăţeni străini - în principal germani şi suedezi - veniţi pentru a participa la acest eveniment, s-a încheiat la Parcul Izvor, în jurul orei 18.30, fără ca pe traseul de deplasare a participanţilor să apară incidente.
Generalul de brigadă Olimpiodor Antonescu, adjunctul Jandarmeriei Române, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, la finalul marşului minorităţilor sexuale, că au fost câteva sute de oameni pe margine care intenţionau să îi atace pe participanţii la paradă.
"Au fost, aş zice, patru sute de persoane care au avut de gând să facă scandal, însă le-am dejucat toate planurile. Dispozitivul nostru s-a dovedit a fi eficient", a declarat Olimpiodor Antonescu, precizând că a existat chiar şi un elicopter care a survolat traseul pe care a avut loc marşul.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat, la finalul marşului, că jandarmii nu au reţinut nicio persoană. "Dacă anul trecut au fost mai bine de o sută de persoane ridicate şi duse la secţiile de Jandarmi, anul acesta nu am avut niciun astfel de caz", a spus Marius Militaru.
Aproape 1.200 de jandarmi şi poliţişti au asigurat protecţia celor aproape 200 de participanţi la parada minorităţilor sexuale.
În acest an, pentru prima dată, marşul a început cu o serie de discursuri susţinute de reprezentanţi ai Asociaţiei Accept, organizatorul evenimentului, precum şi de Michael Cashman, membru al Parlamentului European, Diane Fisher, reverend Metropolitan Community Churches şi Mats Åberg, ambasadorul Suediei la Bucureşti.
Parada minorităţilor sexuale a fost precedată de un marş pentru normalitate organizat de Forumul Creştin Noua Dreaptă la care au participat aproape 200 de persoane.
Mai multe organizaţii nonguvernamentale au atenţionat, vineri, asupra pericolelor homosexualităţii, respectiv agresiunea asupra familiei, moralei şi ordinii publice, înaintea marşului din Capitală al minorităţilor sexuale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO