- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Parada militară de la Arcul de Triumf a durat trei sferturi de oră
Parada militară din Bucureşti a durat aproximativ trei sferturi de oră, iar la final politicienii prezenţi la eveniment au plecat fără a face băi de mulţime, aşa cum obişnuiau în anii trecuţi.
Preşedintele Traian Băsescu a plecat de la parada fără a face baie de mulţime, cum s-a întâmplat în anii trecuţi. Băsescu a asistat la paradă alături de ceilalţi oficiali prezenţi, de la tribuna oficială. La final, el s-a urcat în maşină şi a plecat, în aplauzele unora dintre spectatori. De altfel, el anunţase în urmă cu câteva ore la RRA că după paradă se va duce la Cotroceni, unde are de rezolvat ultimele detalii ale vizitei oficiale, pe care o va efectua marţi în Elveţia. Preşedintele a spus însă că pe seară va veni în Piaţa Universităţii alături de soţie pentru a asista la spectacolul de muzică populară care va avea loc acolo.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
-
Donald Trump şi Olaf Scholz au vorbit la telefon. Au convenit că războiul din Ucraina durează „de prea mult timp”
-
Oficial american: Pakistanul dezvoltă rachete care ar putea lovi SUA
-
Preşedinţii Rusiei şi Uzbekistanului au vorbit despre asasinarea generalului rus de către un uzbec
La paradă a asistat şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a plecat salutând mulţimea din maşină.
Liderii PSD Mircea Geonă şi Titus Corlăţean au făcut la rândul lor câţiva paşi pe jos salutând mulţimea. Ulterior, Geoană s-a întâlnit cu Ion Iliescu, cei doi făcând câţiva paşi împreună până la maşinile cu care veniseră. Geoană le-a spus ziariştilor că îi plac în general paradele, iar pe cea organizată anul acesta o consideră reuşită.
În schimb, secretarul executiv al PD Elena Udrea a coborât din maşină şi s-a fotografiat alături de mai multe persoane venite să asiste la paradă.
La paradă au mai asistat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, oficiali din cadrul armatei, veterani de război şi numeroşi reprezentanţi ai corpului diplomatic.
Câteva mii de oameni au asistat la paradă, majoritatea acestora fiind tineri şi copii, care fluturau steguleţe tricolore puse la dispoziţie de organizatori. Publicul a fost prezent la paradă în număr mai mare decât anul trecut, dat fiind faptul că şi vremea a fost mai frumoasă.
Parada de la Arcul de Triumf a fost precedată de o ceremonie religioasă şi depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, la care au participat mai mulţi lideri politici.
Au defilat blocul drapelelor de epocă şi steagurilor de identificare ale Statului Major General şi Forţelor Terestre, Forţelor Aeriene şi Forţelor Navale, blocul de paradă al instituţiilor militare de învăţământ, compus din detaşamentul Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu şi detaşamentul Colegiului Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza, precum şi blocul de paradă al Forţelor Terestre, compus din detaşamentul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată de la Focşani, detaşamentul Brigăzii 2 Infanterie din Craiova, detaşamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte din Braşov şi detaşamentul Batalionului 60 Paraşutişti din Bucureşti.
Au fost, de asemenea, prezente blocul de paradă al Forţelor Aeriene Române, constituit dintr-un singur detaşament, al Brigăzii 1 Rachete Sol Aer din Bucureşti, blocul de paradă al Forţelor Navale, constituit dintr-un singur detaşament, al Centrului de Instrucţie al Forţelor Navale şi blocul de paradă al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, compus din jandarmi şi specialişti ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, constituit din echipaje de intervenţie, de protecţie civilă, echipaje de alpinişti, echipaje SMURD şi echipaje de scafandri. La paradă a participat şi detaşamentul Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii.
Au survolat survolat piaţa formaţii de zbor, constituite astfel: trei formaţii de câte trei avioane MiG 21 Lancer, două formaţii de câte trei avioane IAR 99 ŞOIM precum şi trei formaţii de câte trei elicoptere IAR 330 SOCAT.
Blocul de paradă al tehnicii militare a fost format din HUMVEE-ul M.1.113, vehiculele de luptă pentru operaţii speciale tip URO VAMTAC, maşina de luptă a infanteriei M.L.I. – 84 M "Jderul", transportorul amfibiu blindat B 33 Zimbru, maşina de luptă Piranha III C, Tancul TR 85 M1 "Bizonul", sistemul de artilerie LAROM, instalaţia de lansare a rachetelor antiaeriene, CA – 95, sistemul antiaerian de 2 x 35 mm, sistemul sistem de artilerie antiaerian blindat GEPARD, autostaţiile radio Harris, autostaţiile radio Panther, tehnica de evacuare medicală şi de geniu, sistemul de rachete sol-aer HAWK şi instalaţia mobilă de lansare a rachetelor din dotarea Forţelor Navale.
La paradă au participat şi detaşamentul Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO