- Home
- Social
- DEVA, (03.04.2016, 18:40)
- Departamentul Corespondenti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parade cavalereşti şi spectacole la redeschiderea Cetăţii Deva, după trei ani de lucrări - FOTO
Circa trei mii de persoane au participat, duminică, la redeschiderea Cetăţii Deva, sărbătorită cu parade ale mai multor ordine cavalereşti, lupte între cavaleri şi spectacole, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
2543 afișări
Parade cavalereşti şi spectacole la redeschiderea Cetăţii Deva, după trei ani de lucrări - FOTO
Turiştii au asistat la spectacole oferite de cavalerii de la mai multe asociaţii medievale din ţară - însoţite de salve de tun - care au constat în parade, lupte ca în Evul Mediu şi momente de reconstruire istorică.
Zeci de cavaleri, domniţe, menestreli şi soldaţi îmbrăcaţi în costume medievale au defilat printre zidurile fortăreţei în cadrul paradei şi s-au oprit la final pe platforma de artilerie, unde turiştii au văzut cum se luptau în trecut războinicii.
Autorităţile devene i-au invitat la deschidere pe reprezentaţii organizaţiilor Ordinul Cavalerilor Ţării Bârsei din Braşov, Târgu-Mureş, Mediaş, Hunedoara, Ordinul Cavalerilor de Muhlbach din Sebeş, precum şi Toboşarul Cetăţii Sighişoara.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
La manifestare au fost prezenţi şi războinicii de la "Terra Dacica Aeterna”, trupa "Arhaica” şi membrii Ansamblului "Rennaissance” Deva.
Potrivit jandarmilor, la manifestările de duminică au asistat circa trei mii de persoane.
Cei care vor să viziteze monumentul istoric din municipiul Deva o pot face în orice zi a săptămânii. Accesul se face pe jos sau cu telecabina, care este funcţională de la ora 10.00 până în jurul orelor 21.00 - 22.00.
Recepţia lucrărilor a fost făcută în 17 martie, când au fost deschise două incinte, care au fost reabilitate mai bine de trei ani.
Din 2007 până în 2012, cetatea a fost închisă, iar lucrările au fost oprite complet, unitatea fiind scoasă din circuitul turistic. Din 2013 s-au reluat lucrările şi au fost reabilitate incintele doi şi trei. Aceste lucrări de reabilitare sunt primele lucrări făcute la Cetatea Devei din 1849, când au explodat depozitele de muniţii, dărâmând toată latura de est a monumentului.
Cetatea Devei a fost reabilitată printr-un program de dezvoltare pe fonduri europene începând cu data de 13 martie 2013. Valoarea proiectului de finanţare este de 38.428.182,03 lei. Din aceşti bani, 21,96 milioane lei au fost asiguraţi din Fondul European de Dezvoltare Regională, 3,35 milioane lei au venit de la bugetul de stat, iar contribuţia beneficiarului, Primăria Deva, a fost de 516.844 lei. Timp de trei ani, în cele două incinte s-au derulat lucrări finanţate din fonduri europene, menite să refuncţionalizeze obiectivul şi să atragă tot mai mulţi turişti.
Citeşte şi: Deva: Concursuri medievale, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă, la "Dracula Festival"
Citeşte şi: Cavaleri, domniţe, menestreli şi scutieri, în parada de deschidere a Festivalului de la Sighişoara - FOTO
Citeşte şi: Zidul de incintă vestică a Castrului roman de la Apulum, descoperit în Cetatea Alba Carolina - VIDEO
Citeşte şi: Cetatea Râşnov, printre cele mai frumoase zece castele "de zăpadă" din lume - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Creţu a inaugurat Cetatea de Scaun a Sucevei după reabilitare, dar curtea interioară era închisă - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe