- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.11.2015, 17:07)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parastas de nouă zile, oficiat de 15 preoţi, pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv
Un număr de 15 preoţi de la mai multe biserici din Capitală au oficiat, duminică, în faţa Colectiv, parastasul de nouă zile pentru cei care şi-au pierdut viaţa în incendiul din 30 octombrie din club.
Urmărește
1850 afișări
Parastas de nouă zile, oficiat de 15 preoţi, pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv
"În primel zile, am săvârşit rugăciuni în biserică. Acum, la parastasul de nouă zile, am venit aici la locul tragediei. Au venit 15 preoţi de la diverse biserici din Bucureşti, iar coliva a fost făcută de sora Preafericitului părinte Patriarh Daniel, doamna profesoară Vişan", a spus preotul Mihai Aurel, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
La slujba oficiată în faţa Clubului Colectiv au fost prezente peste 200 de persoane.
Întrebat dacă Biserica îi judecă pe tinerii decedaţi, mai ales cu privire la circumstanţele în care au murit, preotul Mihai Aurel a răspuns negativ şi a precizat că Biserica se roagă şi ajută.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
"Biserica nu judecă tinerii care au murit în incendiu. Biserica se roagă pentru sufletele lor. Avem datoria să ne rugăm şi să ajutăm. Biserica s- a mobilizat să strângă fonduri. A donat sânge, şapte tone de sânge colectate în cadrul Campaniei Patriarhiei, organizată de părintele Ciprian Grădinariu. Mai sunt ajutoare materiale şi în bani", a adăugat părintele vicar eparhial.
El a explicat că potrivit rânduielii BOR, după deces urmează mai multe slujbe importante.
"Primul soroc, după cel de trei zile, este la nouă zile (duminică, 8 noiembrie- n.r), apoi trei săptămâni, şase săptămâni, adică un parastas foarte mare de 40 de zile. Apoi se fac pomeniri la trei, şase şi nouă luni şi încă unul la un an. După aceea urmează pomeniri la fiecare an, până la şapte ani", a mai spus părintele, rostind rugăciunea "Dumnezeu să-i ierte".
Întrebat dacă este o rugăciune specială pentru cei care mor tragic, părintele a spus că este o rugăciune mai intensă.
"Nu este o rânduială specială, sunt rugăciuni mai intense pentru că au trecut la Domnul în condiţii tragice, neaşteptate", a adăugat părintele.
La rândul lui părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, coordonatorul campaniei de donare de sânge, a declarat că voluntarii Catedralei Neamului au mobilizat mii de oameni la donare.
"Suntem alături de familiile îndoliate care şi-au pierdut copiii în tragedia din Club Colectiv. Suntem alături şi de toţi cei aflaţi în suferinţă, de cei care se zbat între viaţă şi moarte. Noi îi pomenim la fiecare rugăciune şi Biserica se roagă pentru sănătatea, pacea şi liniştea acestora şi a poporului român. Am avut 50 de voluntari ai Catedralei care s-au implicat în acţiunile pentru mobilizarea donatorilor. Am colectat în cadrul Campaniei Patriarhiei 7000 de litri de sânge”, a declarat părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru.
Unul dintre tinerii prezenţi la parastas, Şerban Mircea Stan, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a spus că, împreună cu alţi 49 de voluntari au donat, sâmbătă, alimente şi produse sanitare în patru spitale din Bucureşti: Elias, Bagdasar-Arseni, Floreasca şi Municipal. Părinţii victimelor exploziei din Clubul Colectiv precum şi cadrele medicale au primit din partea voluntarilor pachete cu alimente, fructe, apă, sucuri şi dulciuri.
"Eu unul am avut o bucurie imensă în suflet când am văzut părinţi care ne priveau cu speranţă că prin gestul nostru, dar şi cu ajutorul rugăciunilor noastre, starea celor internaţi, deşi aflaţi în stare gravă, se poate îmbunătăţi. Pentru noi, aceasta este bucuria supremă, că putem să le alinăm suferinţa, fie şi puţin", a spus tânărul.
În urma incendiului care a avut loc pe 30 octombrie, în clubul Colectiv, au decedat 44 de persoane şi alte aproape 200 au fost rănite. În spitalele din Capitală erau internaţi, duminică, 95 de răniţi în incendiul din Colectiv, dintre care 36 în stare gravă şi critică, iar 57 stabili.
Zeci de oameni continuă să vină în faţa Clubului Colectiv pentru a depune flori şi a aprinde lumânări în memoria victimelor incendiului.
(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini.)
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ministerul Sănătaţii: 21 dintre răniţii în incendiul din Clubul Colectiv au fost transferaţi până acum în cinci ţări
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe