Bucureştenii ar putea avea un nou spaţiu de recreere. Parc de peste patru hectare, în cartierul bucureştean Vitan

  • Un parc de peste patru hectare ar urma să se construiască în Calea Vitan 154-158.
  • Proiectul prin care terenul trece din administrarea Consiliului Local Sector 3 în administrarea ALPAB se află pe ordinea de zi a şedinţei din 2 iunie.
Urmărește
10085 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii ar putea avea un nou spaţiu de recreere. Parc de peste patru hectare, în cartierul bucureştean Vitan

Bucureştenii ar putea avea un nou spaţiu de recreere. Parc de peste patru hectare, în cartierul bucureştean Vitan

„Consiliul General al Municipiului Bucureşti va face, în şedinţa din 2 iunie, primul pas pentru crearea Parcului Vitan, la capătul a mai bine de doi ani de eforturi ale consilierilor USR PLUS. Primul proiect privind realizarea Parcului Vitan a fost semnat în 2019 de consilierii generali Bogdan Stroe şi Ana Ciceală, al doilea, în decembrie 2020, de către Ana Ciceală”, transmite USR PLUS.

Potrivit sursei citate, noul parc va crea patru hectare de spaţiu verde în Sectorul 3.

„Proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General din 2 iunie prevede trecerea terenului de 41.910 metri pătraţi din Calea Vitan 154-158 din administrarea Consiliului Local Sector 3 în administrarea ALPAB, în vederea amenajării unui nou parc”, potrivit comunicatului.

Încă din aprilie 2019, consilierii generali Bogdan Stroe şi Ana Ciceală au depus un proiect privind înfiinţarea Parcului Vitan ca reacţie la propunerea Primăriei Sector 3 de a construi pe acelaşi teren un complex de blocuri de 11 etaje. Proiectul consilierilor USR PLUS prevedea:
- realizarea unui parc verde pe raza Sectorului 3 Bucureşti, pe terenul în suprafaţă de 41.910 mp, situat în Calea Vitan nr. 154 – 158, Bucureşti;
– amenajarea parcului astfel încât să îndeplinească funcţionalităţile de bază ale unui parc dintr-o metropolă europeană: loc de joacă pentru copii, perimetru de alergat, zonă de promenadă pentru cetăţeni;
– proiectul să fie declarat de interes public şi terenul să nu fie tratat ca zonă construibilă.

„Apoi, pe 27 august 2019, în urma mobilizării exemplare a 780 de cetăţeni locuitori ai cartierului, consilierii USR PLUS au depus la primărie petiţia cu tot atâtea semnături originale prin care se cerea amenajarea acestui parc şi oprirea derulării proiectului imobiliar propus de primarul Robert Negoiţă. În ianuarie 2019, prin PUZ Sector 3 se modificase astfel încât terenul trecea din zonare V1a (parcuri şi grădini publice etc) în zonare M2 (posibilitate de construire P+14 etaje), dar, ulterior, prin decizia Curţii de Apel (reclamant Tudor Valentin) şi, apoi, prin hotărâre de Consiliu General (ianuarie 2021), terenul a revenit la zonarea din Planul Urbanistic General, V1a”, arată USR PLUS.

Ana Ciceală a semnat şi a redepus, pe 18 decembrie 2020, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Parcului Vitan.

„După doi ani de luptă, demarăm procedurile pentru înfiinţarea unui nou parc pe Calea Vitan 154-158. Vreau să le mulţumesc locuitorilor din Vitan şi colegilor consilieri USR PLUS şi PNL pentru susţinerea acestui proiect. Rezidenţii cartierului Vitan au nevoie urgentă de acest nou plămân verde, loc de recreere şi sursă de sănătate. Drept cetăţean al Sectorului 3, am văzut cum în ultimii ani spaţiile verzi au fost distruse sistematic prin asfaltări succesive, prin borduriade periodice, prin fragmentarea micilor grădini din jurul blocurilor. Am simţit, ca fiecare dintre voi, cum calitatea aerului se deteriorează de la an la an. Pădurile urbane sunt parte din soluţiile marilor metropole europene pentru combaterea poluării şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor lor”, declară Ciceală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici