- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.11.2012, 13:28)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parcarea subterană de la Universitate, INAUGURATĂ. Cum arată şi care sunt preţurile pentru acces - GALERIE FOTO
Şoferii îşi pot lăsa de joi maşinile în parcarea subterană de la Universitate, în primele două săptămâni parcarea fiind gratuită. Parcarea de la Universitate a fost deschisă în prezenţa primarului Capitalei, Sorin Oprescu.
Urmărește
16639 afișări
Parcarea subterană de la Universitate, INAUGURATĂ. Cum arată şi care sunt preţurile pentru acces (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Tarifele pentru parcarea de la Universitate au fost stabilite la 2,5 lei pe oră în timpul zilei, până la ora 20.00, şi la un leu pe oră de la 20.00 până la 06.00. Tot un leu va fi preţul unei ore de parcare în zilele de sâmbătă şi duminică.
În primele două săptămâni de la deschidere, până la începutul lunii decembrie, municipalitatea acordă o promoţie, parcarea fiind gratuită în acest interval.
Abonamentele lunare cu timp nelimitat sunt de 499 de lei pentru autoturisme şi 199 de lei pentru motociclete.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
-
Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert după ce vagoane încărcate cu benzină au deraiat
-
Benjamin Netanyahu îl demite pe ministrul Apărării, Yoav Gallant
-
Primele ciocniri între forţele armate ucrainene şi soldaţii nord-coreeni - confirmate de ministrul ucrainean al Apărării
De asemenea, municipalitatea a introdus şi două abonamente flexibile, cu timp de parcare de zece ore. Astfel, cei care vor să parcheze zece ore pe zi vor plăti pe abonamentul lunar 349 de lei, iar cei care vor să îşi lase maşinile noaptea vor da 149 de lei pe lună.
Parcarea este prevăzută cu patru automate monitorizate, care permit plata directă sau cu carduri bancare.
Totodată, parcarea are un dispecerat în care sunt centralizate toate sistemele de monitorizare şi alarmare, respectiv detecţia pentru incendiu, alarma pentru furturi, sistemul managementului auto, dar şi o alarmare pentru depăşirea concentraţiei de CO2.
La fiecare intrare în parcare este indicat numărul de locuri disponibile la fiecare nivel. Totodată, fiecare nivel este diferenţiat printr-o culoare şi prin imprimarea unui animal. Astfel, nivelul unu al parcării este reprezentat de hipopotam, nivelul noi de crocodil, iar cel de-al treilea de morsă.
În cadrul parcării subterane există prize unde se pot încărca autovehiculele electrice, precum şi locuri speciale pentru persoanele cu handicap, care sunt situate în apropierea liftului.
La nivelul trei subteran a fost prevăzut un adăpost de apărare civilă. La începutul anului viitor, reprezentanţii municipalităţii vor să dea în folosinţă o spălătorie auto, la nivelul unu subteran.
Parcarea subterană de la Piaţa Universităţii are 425 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri pentru motociclete.
Şoferii pot intra din strada Academiei şi din strada Toma Caragiu, având o ieşire pe Bulevarul I.C. Brătianu, spre Muzeul de Istorie. Prin strada Toma Caragiu se poate ajunge la parcarea subterană atât cu liftul, cât şi pe scări.
La amenajarea peisagistică la suprafaţă a parcării a fost utilizată şi piatra cubică recuperată de pe Bulevardul Aviatorilor, pe lângă betonul alb turnat pe locul unde s-au aflat ruinele Bisericii Sfântul Sava.
Reprezentanţii municipalităţii au precizat că proiectul a avut în vedere să reconstruiască spaţiul după imaginea acestuia din 1934.
Pe strada Toma Caragiu a fost interzis accesul maşinilor la suprafaţă. Pe cubul de sticlă al casei lifltului, amplasat pe strada Toma Caragiu, au fost inscripţionate date istorice şi imagini relevante pentru această zonă a centrului Capitalei.
Reprezentanţii municipalităţii au precizat că piaţa nou amenajată va fi timp de două luni pe an un spaţiu expoziţional în aer liber care se va numi "Contrast" şi care va fi dedicat artei contemporane.
De asemenea, au fost montaţi 25 de stâlpi de iluminat şi sisteme de iluminare care pun în valoare statuile readuse în Piaţa Universităţii, iar între piaţă şi clădirile învecinate au fost montaţi aproximativ 50 de mesteceni şi stejari roşii.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:29
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est
-
astăzi, 21:22
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz