Parcarea subterană de la Universitate, INAUGURATĂ. Cum arată şi care sunt preţurile pentru acces - GALERIE FOTO

Şoferii îşi pot lăsa de joi maşinile în parcarea subterană de la Universitate, în primele două săptămâni parcarea fiind gratuită. Parcarea de la Universitate a fost deschisă în prezenţa primarului Capitalei, Sorin Oprescu.

Urmărește
16639 afișări
Imaginea articolului Parcarea subterană de la Universitate, INAUGURATĂ. Cum arată şi care sunt preţurile pentru acces - GALERIE FOTO

Parcarea subterană de la Universitate, INAUGURATĂ. Cum arată şi care sunt preţurile pentru acces (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Tarifele pentru parcarea de la Universitate au fost stabilite la 2,5 lei pe oră în timpul zilei, până la ora 20.00, şi la un leu pe oră de la 20.00 până la 06.00. Tot un leu va fi preţul unei ore de parcare în zilele de sâmbătă şi duminică.

În primele două săptămâni de la deschidere, până la începutul lunii decembrie, municipalitatea acordă o promoţie, parcarea fiind gratuită în acest interval.

Abonamentele lunare cu timp nelimitat sunt de 499 de lei pentru autoturisme şi 199 de lei pentru motociclete.

De asemenea, municipalitatea a introdus şi două abonamente flexibile, cu timp de parcare de zece ore. Astfel, cei care vor să parcheze zece ore pe zi vor plăti pe abonamentul lunar 349 de lei, iar cei care vor să îşi lase maşinile noaptea vor da 149 de lei pe lună.

Parcarea este prevăzută cu patru automate monitorizate, care permit plata directă sau cu carduri bancare.

Totodată, parcarea are un dispecerat în care sunt centralizate toate sistemele de monitorizare şi alarmare, respectiv detecţia pentru incendiu, alarma pentru furturi, sistemul managementului auto, dar şi o alarmare pentru depăşirea concentraţiei de CO2.

La fiecare intrare în parcare este indicat numărul de locuri disponibile la fiecare nivel. Totodată, fiecare nivel este diferenţiat printr-o culoare şi prin imprimarea unui animal. Astfel, nivelul unu al parcării este reprezentat de hipopotam, nivelul noi de crocodil, iar cel de-al treilea de morsă.

În cadrul parcării subterane există prize unde se pot încărca autovehiculele electrice, precum şi locuri speciale pentru persoanele cu handicap, care sunt situate în apropierea liftului.

La nivelul trei subteran a fost prevăzut un adăpost de apărare civilă. La începutul anului viitor, reprezentanţii municipalităţii vor să dea în folosinţă o spălătorie auto, la nivelul unu subteran.

Parcarea subterană de la Piaţa Universităţii are 425 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri pentru motociclete.

Şoferii pot intra din strada Academiei şi din strada Toma Caragiu, având o ieşire pe Bulevarul I.C. Brătianu, spre Muzeul de Istorie. Prin strada Toma Caragiu se poate ajunge la parcarea subterană atât cu liftul, cât şi pe scări.

La amenajarea peisagistică la suprafaţă a parcării a fost utilizată şi piatra cubică recuperată de pe Bulevardul Aviatorilor, pe lângă betonul alb turnat pe locul unde s-au aflat ruinele Bisericii Sfântul Sava.

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că proiectul a avut în vedere să reconstruiască spaţiul după imaginea acestuia din 1934.

Pe strada Toma Caragiu a fost interzis accesul maşinilor la suprafaţă. Pe cubul de sticlă al casei lifltului, amplasat pe strada Toma Caragiu, au fost inscripţionate date istorice şi imagini relevante pentru această zonă a centrului Capitalei.

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că piaţa nou amenajată va fi timp de două luni pe an un spaţiu expoziţional în aer liber care se va numi "Contrast" şi care va fi dedicat artei contemporane.

De asemenea, au fost montaţi 25 de stâlpi de iluminat şi sisteme de iluminare care pun în valoare statuile readuse în Piaţa Universităţii, iar între piaţă şi clădirile învecinate au fost montaţi aproximativ 50 de mesteceni şi stejari roşii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici