Parchetul cere arestarea a 11 persoane care înşelau bătrâni din Capitală

Procurorii au cerut, joi seara, judecătorilor arestarea a 11 persoane acuzate că făceau parte din reţeaua "mandatarilor", care a înşelat mai mulţi bătrâni din Capitală şi le-a vândut proprietăţile în baza unor procuri şi acte false.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Parchetul cere arestarea a 11 persoane care înşelau bătrâni din Capitală

Parchetul cere arestarea a 11 persoane care înşelau bătrâni din Capitală

Curtea de Apel Bucureşti a început, joi seara, audierea celor 11, care au fost depistaţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sector 6, fiind acuzaţi de fals, uz de fals şi înşelăciune.

Mandatarii reţinuţi au fost audiaţi în prealabil, joi, la Secţia 19 Poliţie din Bucureşti, ei fiind aduşi în faţa magistraţilor în jurul orei 19.30.

În cursul lunii mai, alte douăsprezece persoane, între care şi doi funcţionari ai Primăriei Sectorului 5, au fost reţinute, pentru escrocarea mai multor bătrâni din Capitală, fiind cercetate pentru abuz în serviciu, înşelăciune, fals în declaraţii, furt şi lipsire de libertate. O parte dintre aceştia au fost arestaţi preventiv, iar în cazul celorlalţi instanţa a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe perioada cercetărilor.

Aceştia ar fi obţinut, în perioada 2006-2008, de la mai mulţi bătrâni, acte de proprietate şi de identitate, pe care le-ar fi folosit pentru a le vinde proprietăţile.

Cei doi funcţionari ai Primăriei Sectorului 5 identificau bătrânii cu situaţii sociale precare şi, împreună cu alte persoane, mergeau acasă la aceştia. Sub pretextul că sunt funcţionari ai Primăriei Sectorului 5 şi că vor să le aducă ajutoare de la autorităţile locale, le luau acte de proprietate şi de identitate. După obţinerea documentelor, prin procuri şi mandatari, aceştia au vândut proprietăţi precum terenuri, case, apartamente şi garsoniere, la o primă evaluare prejudiciul ridicânduă-se la peste un milion de euro.

Cei doi angajaţi ai Direcţiei Impozite şi Taxe Sector 5, acuzaţi că au înşelat mai mulţi bătrâni, au fost daţi afară.

În propunerea de arestare preventivă înaintată instanţei, procurorii descriu modul în care opera gruparea. Victimele erau selectate după criteri de boală şi vârstă. Cu cât era mai bătrân şi bolnav proprietarul de imobil, cu atât era mai simplu. Dacă găseau vreun bătrân care realiza că ar putea să rămână pe drumuri, îi dădeau "substanţe stupefiante" pentru a deveni mai "cooperant".

Anchetatorii au găsit, în urma percheziţiilor la domiciliile persoanelor cercetate pentru înşelarea mai multor bătrâni din Capitală, acte de proprietate şi identitate ale altor o sută de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici