- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.06.2013, 19:11)
- Catalina Cocolos
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parchetul General face cercetări în cazul ameninţărilor primite de judecătorul Matei
Parchetul General s-a sesizat din oficiu, luni, în cazul ameninţărilor primite de magistratul Ionuţ Matei, preşedintele completului de la ICCJ care a decis condamnarea lui Gregorian Bivolaru, şi face cercetări pentru ultraj, se arată într-un comunicat de presă al PICCJ.
Urmărește
148 afișări
Parchetul General face cercetări în cazul ameninţărilor primite de judecătorul Matei (Imagine: Shutterstock)
Dosarul a fost înregistrat la 17 iunie pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), ca urmare a unei sesizări din oficiu.
"Din primele date a rezultat că în ziua de 13.06.2013 judecătorul Ionuţ Matei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a primit o scrisoare de ameninţare în legătură cu o cauză aflată în curs de judecată la completul al cărui preşedinte era", se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Magistratul Ionuţ Matei, preşedintele completului de la ICCJ care a judecat dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare de ameninţare în care i se indică să dea "o soluţie blândă" în cauză, altfel "cei indignaţi", semnatarii documentului, se vor implica în eliminarea lui din justiţie.
Citeşte şi:
Magistratul care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, ameninţat de "CEI INDIGNAŢI": "Vom demasca toate potlogăriile şi ilegalităţile pe care le-aţi făcut"
Oficialii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au pus, vineri, la dispoziţia presei textul scrisoarii de ameninţare care a fost primită joi de judecătorul Ionuţ Matei, în cutia poştală de la domiciliu.
Documentul este semnat cu sintagma "noi cei indignaţi", iar prin acesta i se solicita magistratului să ia o decizie favorabilă lui Gregorian Bivolaru, în dosarul în care este judecat, în fază finală, de către un complet de trei judecători de la instanţa supremă, al cărui preşedinte este Ionuţ Matei.
Judecătorul Ionuţ Matei a declarat, vineri, că scrisoarea de ameninţare primită pe adresa de domiciliu nu îl intimidează, că va judeca până la final dosarul lui Gregorian Bivolaru şi că va depune o plângere pentru şantaj, care speră să fie soluţionată în termeni rezonabili, într-un sens sau altul.
Matei a spus că a primit joi, în cutia poştală de la domiciliu, o scrisoare pusă într-un plic, care nu a fost transmisă prin poştă, iar alături de aceasta era şi un CD, pe care nu l-a vizualizat.
Judecătorul ICCJ a precizat că a mai primit o astfel de scrisoare, "ceva mai soft", şi înainte de a stabili, anul trecut, reţinerea spre rejudecare a dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori.
Ionuţ Matei a precizat că din cuprinsul scrisorii reiese că se cere o anumită soluţie, favorabilă liderului MISA Gregorian Bivolaru.
"Este cazul ca amestecurile în justiţie să înceteze. Oamenii trebuie să înţeleagă că se dau soluţii doar după probele şi după ceea ce este existent la dosar", a spus Ionuţ Matei.
Judecătorul a precizat că nu este intimidat, dar că are totuşi o familie, un copil mic, afirmând, totodată, că astfel de practici nu sunt normale.
Ionuţ Matei a mai spus că face plângere penală pentru şantaj, arătând că doreşte ca organele judiciare să-şi facă treaba şi să soluţioneze acţiunea sa într-un termen rezonabil, într-un sens sau altul. Judecătorul a precizat că atât scrisoarea de ameninţare de anul trecut, cât şi cea primită joi, împreună cu CD-ul pe care nu l-a atins, vor ajunge probe la dosar.Întrebat dacă va apela la vreo formă de protecţie, Ionuţ Matei a spus că nu doreşte să comenteze astfel de situaţii, dar a precizat că nu este greu să fii urmărit până acasă sau pe unde mergi
ICCJ l-a condamnat vineri pe Gregorian Bivolaru la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă.
Citeşte şi:
Bivolaru, CONDAMNAT la şase ani de închisoare pentru acte sexuale cu minori şi trafic de persoane
Ofiţerii Serviciului Urmăriri al Poliţiei Capitalei urmează să-l caute pe Gregorian Bivolaru la adresa din România şi la ashramurile MISA, pentru a îndeplini astfel procedura legală după condamnarea definitivă a acestuia la şase ani de închisoare, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţia Capitalei.
Bivolaru a părăsit ţara, după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.
Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităţilor suedeze.
Din 23 mai 2013, în dosarul în care a dat vineri decizia definitivă, instanţa l-a citat pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, fiind prima oară când a fost menţionat astfel.
Fondatorul MISA are termen în toamnă şi într-un dosar de trafic de persoane, alături de 20 de membri MISA. Procesul urmează să aibă loc la Cluj-Napoca, dosarul aflându-se pe rol încă din 14 aprilie 2009.
Bivolaru şi cei 20 de membri MISA au fost trimişi în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) în 15 iunie 2007, iar procesul a început la Tribunalul Bucureşti.
Potrivit presei italiene, Gregoria Bivolaru ar fi vizat şi într-o anchetă din Italia legată de activităţile MISA.
În decembrie 2012, în cadrul acestei anchete, autorităţile italiene au făcut percheziţii în 25 de locuri din mai multe oraşe, MISA fiind suspectată de reducere la sclavie, recrutarea tinerilor pentru a practica orgii sexuale şi pornografie, conform presei din Peninsulă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Magistratul care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, ameninţat de "CEI INDIGNAŢI": "Vom demasca toate potlogăriile şi ilegalităţile pe care le-aţi făcut"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe