Parchetul instanţei supreme cere declinarea dosarului de şantaj al lui Vîntu la Judecătoria Buftea
Parchetul instanţei supreme a cerut, marţi, instanţei Judecătoriei Sectorului 5 care a luat în discuţie cererea lui Sorin Ovidiu Vîntu de eliberare sub control judiciar declinarea cauzei la Judecătoria Buftea, avocaţii apărării acuzând inconsecvenţa procurorilor.
Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a luat, marţi, în discuţie cererea de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, arestat în 29 aprilie în dosarul în care este acuzat de şantaj.
Procurorul prezent la judecarea cererii a spus că invocă excepţia competenţei teritoriale a instanţei, arătând că Judecătoria Sectorului 5 "nu este competentă să judece la fond acest dosar".
El a cerut declinarea cererii de eliberare din arest formulată de Sorin Ovidiu Vîntu la Judecătoria Buftea, susţinând că acesta a fost primul organ sesizat în cauză.
În replică, avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu a solicitat instanţei Judecătoriei Sectorului 5 să remarce, în primul rând, inconsecvenţa Parchetului, arătând că nu înţelege precis motivele ce stau la baza acestei solicitări. Avocatul a reamintit instanţei că procurorul de anchetă, potrivit normelor de procedură legale, are dreptul să-şi aleagă instanţa pe care o consideră el competentă. El a precizat că, în acest caz, instanţa considerată competentă de către Parchetul instanţei supreme a fost Judecătoria Sectorului 5, instanţă de unde au fost obţinute şi mandatele de autorizare a interceptărilor telefonice.
Avocatul a susţinut că, în opinia sa, nu se impune declinarea competenţei de soluţionare şi că doreşte ca instanţa să respingă această cerere şi să continue judecarea.
Judecătoria Sectorului 5 a rămas în pronunţare doar cu privire la această excepţie, urmând să decidă dacă va declina dosarul la instanţa din Buftea sau dacă va judeca această cauză.
În 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că i-a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro, însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro
Banii au fost ceruţi pentru ca Ghiţă să "să fie lăsat în pace" de Vîntu şi să rămână managerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TV şi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro.
Ca garanţie că Ghiţă va face ce i se cere, Vîntu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru, să fie "umbra" managerului Realitatea TV, a susţinut Parchetul, situaţie confirmată de interceptările realizate de anchetatori.
În momentul în care Ion Ilie Cezar a fost prins de anchetatori cu suma de 150.000 de euro, la sediul Realitatea TV, acesta a spus că reprezintă rata de leasing pentru un elicopter, însă, potrivit contractului, această rată este de 13.000 de euro, mai spun procurorii.
Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a respins atunci propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, iar acuzarea a făcut recurs.
În 29 aprilie, după judecarea contestaţiei procurorilor, Tribunalul Capitalei s-a pronunţat pentru arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, emiţând în acest sens un mandat pentru 29 de zile.
În ziua în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat preventiv, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a cumpărat 91% din Realitatea Media.
În 2 mai, Ioana Vîntu, fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, anunţa oficial, într-o conferinţă de presă, că omul de afaceri Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO