Parchetul, sesizat în cazul elevilor care ar fi plătit pentru note mai mari la bac

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va sesiza, miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în legătură cu declaraţiile unor elevi publicate într-un cotidian central, potrivit cărora 60 de şcolari ar fi dat câte 200 lei pentru a obţine note mai mari la bacalaureat.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Parchetul, sesizat în cazul elevilor care ar fi plătit pentru note mai mari la bac

Parchetul, sesizat în cazul elevilor care ar fi plătit pentru note mai mari la bac (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că miercuri dimineaţa, la prima oră, sesizarea ISMB va ajunge la Parchet.

"Am vrea o anchetă foarte serioasă privind aceste declaraţii. Până atunci nu putem face mai multe comentarii întrucât nu cunoaştem cazul. Organele de anchetă vor stabili vinovaţii", a mai spus Banu.

Conducerea Ministerului Educaţiei va sesiza DNA în legătură cu acest caz, potrivit oficialilor MECT.

Potrivit unui cotidian central, 60 de elevi de la Liceul «George Enescu» din Bucureşti au reclamat că directorul adjunct i-ar fi obligat să contribuie, fiecare, cu 200 de lei pentru a obţine note mai mari la examenul de bacalaureat.

Elevii de la «Enescu» susţin examenele finale la Centrul de evaluare organizat la Liceul teoretic “Ion Neculce” şi au spus că şi alţi colegi, din liceul gazdă, ar fi dat bani, dar nu au precizat despre ce sume a fost vorba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici