Parcul Belvedere, construit de la zero, a fost inaugurat în Sibiu

Un parc construit de la zero, dotat cu terenuri de sport şi o minitiroliană, investiţie cu finanţare europeană, a fost inuagurat la Sibiu.

Urmărește
465 afișări
Imaginea articolului Parcul Belvedere, construit de la zero, a fost inaugurat în Sibiu

Deschiderea festivă a Parcului Belvedere a avut loc vineri şi a inclus activităţi şi ateliere pentru copii şi adulţi, dar şi un spectacol cu drone. Sibienii au putut urmări demonstraţii de exerciţii fizice, minigolf, fotbal, baschet şi ciclism pe pump track, dar şi demonstraţii de magie şi să participe la un atelier educativ despre plantele din Parcul Belvedere şi unul despre colectarea selectivă corectă a deşeurilor, un atelier de pictat ghivece de flori şi un atelier informativ despre îngrijirea unui parc.

„Calitatea locuirii în Sibiu creşte prin astfel de amenajări. Noul parc adaugă suprafeţei de zone verzi din Sibiu peste 6,4 hectare şi va fi în acelaşi timp un spaţiu pentru relaxare în aer liber şi pentru activităţi sportive sau de recreere. Fie că este vorba despre o plimbare, joacă pentru cei mici sau despre practicarea minigolfului, fotbalului sau baschetului, Parcul Belvedere va fi un punct de atracţie şi de întâlnire a comunităţii. Este primul parc amenajat în Sibiu în ultimii 30 de ani şi, mai mult, este un proiect de reconversie urbană prin care un teren viran primeşte utilitate publică”, a declarat primarul Astrid Fodor în deschidere.

Parcul a fost creat de la zero, prin excavarea a 60.000 de metri cubi şi reprofilarea pantei prin reumplere cu balast, piatră spartă şi pământ. S-au creat astfel 4 terase circulare pe care au fost amenajate de asemenea zone de linişte şi relaxare. Au fost aşterneruţi aproximativ 25.000 mc de pământ fertil, care să susţină zona verde care include 585 arbori din 20 de specii, 6.000 de plante perene şi 48.000 mp de zonă verde. De asemenea, a fost creată o platformă cu terasă panoramică, cu vedere spre munţii Cindrel şi râul Cibin. Au fost instalate un sistem de iluminat public eco-eficient, alcătuit din peste 200 de stâlpi de iluminat, de diverse dimensiuni, şi 37 de proiectoare pentru iluminat ambiental, un inel de apă şi o fântână artezienă cu jeturi de apă iluminate multicolor, 6 cişmele cu apă potabilă, din care 2 sunt adaptate pentru animalele de companie, mobilier urban şi 2 toalete publice cu autocurăţare şi acces automat, precum şi 11 hotspot-uri care asigură WiFi gratuit în zona parcului.

Sibienii care ajuns în parc se pot bucura de plimbări pe alei, de relaxare pe 40 de bănci şi o zonă cu hamace, de fotbal, baschet, handbal şi volei pe terenul multifuncţional, de minigolf, pe un teren cu 11 insule, cu suprafaţa artificială, o zonă de workout/fitness pe un teren de 150 mp, unde patru echipamente de fitness sunt dedicate seniorilor şi persoanelor cu dizabilităţi, un pump track, în zona special amenajată pentru bicicliştii pasionaţi de trick-uri, o minitiroliană cu o cursă de 20 de metri şi un slack line. De asemenea, copii au la dispoziţie un loc de joacă complex, echipat cu diverse tipuri de echipamente, iar animalele de companie au spaţiul lor special.

Energia necesară funcţionării iluminatului public şi a unei părţi a consumatorilor din parc este asigurată prin 3 panouri solare, fiecare producând 2,1 kW/oră. Un element inovativ este maximizarea producţiei de energie prin orientarea mobilă a panourilor în formă de floare după poziţia soarelui, unice în România.

Parte din acest proiect a fost şi modernizarea străzii Preot Bacca, tronsonul dintre str. Islazului şi str. Săcel, aceasta fiind una dintre căile de acces spre Parcul Belvedere.

Valoarea totală a investiţiei este de 3,9 milioane de euro, din care 3,5 milioane de euro reprezintă finanţare europeană nerambursabilă, restul fiind contribuţia Primăriei Sibiu la proiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
parc,
belvedere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici