Parcuri de distracţii fără autorizaţie, trambuline ruginite, maşinuţe rupte şi nesigure, pe litoral

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au oprit de la funcţionare două parcuri de distracţii de pe litoral, unde au fost găsite nereguli care pot pune viaţa utilizatorilor în pericol, în special a copiilor.

Urmărește
77 afișări
Imaginea articolului Parcuri de distracţii fără autorizaţie, trambuline ruginite, maşinuţe rupte şi nesigure, pe litoral

Parcuri de distracţii fără autorizaţie, trambuline ruginite, maşinuţe rupte şi nesigure, pe litoral

ANPC, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial ISCIR şi ai Primăriei comunei Limanu, judeţul Constanţa, au făcut controale în locaţii de agrement din zona localităţii.

Au fost sancţionaţi doi operatori economici, Popescu Business Family SRL şi Luna Park Popa SRL, pentru nereguli în funcţionarea parcurilor de distracţii.

Au fost date amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi s-a interzis utilizarea aparatelor până la remedierea deficienţelor. De asemenea, s-a oprit temporar prestaarea serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate, pentru ambii operatori economici.

În timpul controalelor, operatorii nu au putut pune la dispoziţia echipei de control autorizaţia pentru echipamentele de agrement. De asemenea, erau folosite echipamente de agrement fără revizii ISCIR (pentru funcţionare şi siguranţă), fapt care pune în pericol sănătatea sau viaţa utilizatorilor. Unele echipamente de agrement erau deteriorate, cu vopsea exfoliată, plasă elastică ruptă, pentru trambuline şi cu rugină pe elemente de siguranţă, iar unele elemente erau uzate în exces sau chiar lipseau unele elemente care ar fi trebuit să asigure siguranţa consumatorilor. În plus, erau folosite echipamente de agrement care au suferit modificări neautorizate şi nu exista o informare a consumatorilor referitor la denumirea echipamentului, a modului corect de folosire şi a avertizărilor cu privire la potenţialele pericole în timpul utilizării aparatelor. În cazul unor echipamente electrice lipsea împământarea, acest lucru putând pune în pericol viaţa şi siguranţa consumatorilor.

„A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracţii neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizaţii şi aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate, din partea operatorilor economici în cauză. Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificaţi informaţiile afişate de prestator, precum şi starea aparatelor şi să nu le folosiţi dacă observaţi improvizaţii, deteriorări sau funcţionare anevoioasă. Evitaţi instalaţiile improvizate, pentru a nu vă pune viaţa în pericol! Litoralul românesc dispune de parcuri de distracţii autorizate, verificate şi sigure pentru consumatori, iar autorităţile statului monitorizează permanent funcţionarea în siguranţă şi conform exigenţelor legale a spaţiilor de acest fel”, spune Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici