Parcurile pentru copii din Sectorul 1 sunt adevărate capcane din cauza neglijenţei

  • Locurile de joacă din Sectorul 1 sunt pline de echipamente deteriorate, cu vopsea decojită şi elemente de lemn putrezite, reprezentând un pericol pentru siguranţa celor mici.
  • Este concluzia trasă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după un control la 79 de locuri de joacă.
Urmărește
87 afișări
Imaginea articolului Parcurile pentru copii din Sectorul 1 sunt adevărate capcane din cauza neglijenţei

Parcurile pentru copii din Sectorul 1 sunt adevărate capcane din cauza neglijenţei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut, în această săptămână, un control tematic privind respectarea prevederilor legale în domeniu la locurile de joacă administrate de Primăria Sectorului 1, prin Administrarea Domeniului Public (ADP) Sector 1.

A fost dată o sancţiune de 6.000 lei, iar ANPC a interzis folosirea echipamentelor până la remedierea deficienţelor. 

„Au fost verificate cele 79 locuri de joacă administrate de Primăria Sectorului 1 - ADP S 1 şi s-a constatat că, în majoritatea cazurilor, lipsesc regulamentele de organizare şi funcţionare care trebuie amplasate la întrarea în spaţiile de joacă, au fost identificate echipamente cu vopsea exfoliată, balansoare cu elemente de lemn putred, lipsa mânerelor de protecţie la leagăne, suprafaţă deteriorată, faptul că mentenanţa echipamentelor se realizează cu o societate care nu este autorizată ISCIR. Nu s-au putut prezenta documente din care să rezulte că echipamentele au fost verificate în luna iulie, ultima verificare a acestora realizându-se în iunie, conform documentelor prezentate”, declară ANPC. 

„Este inadmisibil ca locurile de joacă pentru copii să reprezinte adevărate capcane, care pun în pericol sănătatea sau viaţa acestora, uneori putându-se ajunge chiar la situaţii tragice", spune Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC. 

În ultimii ani, aceste locuri de joacă au mai fost verificate, iar abaterile constatate nu au fost remediate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici