Video Părinţi, aveţi grijă cum alegeţi jucăriile copiilor. Unele ar putea fi toxice pentru cei mici!

  • Adina Foldager, proprietarea unui brand de puericulturã, explicã pericolele si toxicitatea materialelor din care sunt produse majoritatea obiectelor pentru copii
  • Siliconul este cel mai sigur material folosit pentru vesela copiilor, dar producţia lui este destul de scumpă
  • Bambusul, melamina şi tritanul sunt mai accesibile la preţ, nu sunt toxice şi nu dăunează mediului înconjurător.
Urmărește
411 afișări

Adina este expert în puericultură de ani de zile, de aceea s-a gândit să aducă un brand danez pentru copii, pe piaţa românească. Jucăriile şi vesela copiilor ar trebui alese cu mare grijă, mai ales pentru că cei mici le bagă în gură, spune Adina. Şi aici se referă la materialele din care sunt confecţionate obiectele.

Siliconul ocupă locul întâi atunci când vorbim despre siguranţa copiilor. Bambusul şi melamina, mult mai accesibile la preţ decât siliconul, sunt uşoare şi ecologice. În acelaşi timp, părinţii ar trebui să caute pe etichetele jucăriilor, şi tritanul, folosit şi în medicină, care este un alt material non- toxic.

Şi în ceea ce priveşte alegerea căruciorului, acesta ar trebui să fie ergonomic, elegant, din materiale durabile, rezistente şi nu în ultimul rând organic şi reciclabil, ne-a explicat Adina.

Adina Foldager: Melamina a fost confecţionată în America în 1930 iar produsele sunt uşoare, durabile, incasabile, uşor de curăţat şi funcţionează ca un izolator termic. Acest material nu conţine BPA, nu generează activitate estrogenică, este uşor, practic, se aseamănă cu sticlă, este compatibil cu maşină de spălat vase, nu se sparge şi este reciclabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici