Părinţii ai căror copii au murit vor beneficia gratuit de 10 şedinţe de consiliere psihologică

Părinţii ai căror copii au murit în timpul sarcinii, la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani vor beneficia de 10 şedinţe de consiliere psihologică gratuite, a anunţat miercuri Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Urmărește
88 afișări
Imaginea articolului Părinţii ai căror copii au murit vor beneficia gratuit de 10 şedinţe de consiliere psihologică

Sursa foto: Pexels

Şedinţele gratuite trebuie efectuate în termen de 6 luni de la data decesului copilului, indiferent dacă părinţii sunt sau nu asiguraţi în sistemul de asigurări sociale de sănătate la data decesului.

Guvernul a aprobat normele metodologice de punere în aplicare a prevederilor Legii nr.186/2024 privind instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi, numită şi "Ziua Părinţilor de Îngeri", prin care se stabileşte modalitatea în care se decontează şedinţele de consiliere psihologică.

„Şedinţele de consiliere psihologică sunt asigurate de către psihologi atestaţi de Colegiul Psihologilor din România. Orice persoană care trece printr-o asemenea traumă are nevoie de sprijin specializat şi cred că este important să ştie şi să simtă că nu este singură”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Înscrierea părinţilor se face pe baza recomandării medicului de familie, precum şi a raportului de evaluare întocmit de psiholog la prima şedinţă efectuată. De şedinţele de consiliere psihologică beneficiază fiecare dintre părinţi, atât individual, cât şi împreună.

Potrivit MMSS, efortul bugetar anual este estimat la aproximativ 6 milioane lei, pentru un cost mediu al şedinţei de consiliere de 150 lei, un număr mediu de 1.900 decese infantile, respectiv 3.800 părinţi. Sumele provin din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici