- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Părinţii bebeluşului ars la Maternitatea Bucur depun la instanţă fotografii şocante de după incident
Părinţii bebeluşului ars la Maternitatea Bucur din cauza neglijenţei asistentei Emilia Baron care îl supraveghea vor depune ca probe în acuzarea acesteia şi pentru lămurirea laturii civile fotografii şocante care prezintă starea de handicap în care a fost adus micuţul după incident.
Părinţii bebeluşului ars la Maternitatea Bucur depun la instanţă fotografii şocante de după incident
Agenţia MEDIAFAX a intrat în posesia unor fotografii cu bebeluşul care a suferit arsuri, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2009, la Maternitatea Bucur. Fotografiile, care au fost făcute în august, arată starea gravă a copilaşului la jumătate de an de la producerea accidentului.
Pozele prezintă porţiuni mari de pe corpul copilului, Gabriel Alexandru Dragomir, care nu s-au mai refăcut, deşi medici de la spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" au intervenit imediat după incident.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Avocatul părinţilor micuţului, Beatrice Comăniceanu, a confirmat pentru MEDIAFAX realitatea acestor fotografii şi a precizat că se dorea ca ele să fie depuse ca probe la termenul de marţi al procesului în care sunt judecaţi Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" şi asistenta Emilia Baron, cea care avea grijă de micuţ la acel moment.
Apărătorul a mai precizat că, deşi din luna ianuarie părinţii copilului au solicitat Colegiului Medicilor din România un punct de vedere cu privire la partea de vinovăţie a medicului care se afla în acea noapte de gardă, acestă instituţie nu a dat încă niciun răspuns.
Judecătoria sectorului 4 a amânat, marţi, pentru 5 octombrie, judecarea procesului după ce avocaţii spitalului şi asistentei au cerut un termen pentru a putea studia în întregime dosarul.
Moaşa care l-a uitat, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2009, pe bebeluş în incubatorul maternităţii Spitalului "Sfântul Ioan" declara în luna iunie presei că nu are bani să plătească daunele solicitate de părinţii micuţului, în condţiile în care familia acestuia şi-a menţinut cererea de despăgubiri în valoare de un milion de euro.
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 4 iunie, trimiterea în judecată a moaşei Emilia Baron, precum şi a Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan", persoană juridică, pentru vătămare corporală gravă din culpă.
Procurorii au stabilit că, în noaptea de 13 spre14 noiembrie 2009, Gabriel Alexandru Dragomir, în vârstă de trei zile, internat în cadrul Secţiei de neonatologie a Maternităţii Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Ioan", a suferit arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului în timp ce se afla într-un incubator, în cursul unei proceduri de fototerapie, ca urmare a diagnosticării cu icter de către medicul specialist.
Procurorii au stabilit că din cauza supraaglomerării incubatoarelor, Emilia Baron, asistentă medicală la Secţia de neonatologie, a introdus câte doi nou-născuţi în fiecare incubator, fără a raporta în prealabil funcţionarea defectuoasă a aparatului.
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme au mai aratat că raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză a concluzionat faptul că leziunile traumatice s-au putut produce prin contactul cu un corp supraîncălzit, "leziuni asupra cărora s-a intervenit specific chirurgical, în mod repetat, şi au necesitat pentru vindecare 75-80 de zile de îngrijiri medicale, fiind totodată de natură să pună în pericol viaţa nou-născutului".
Totodată, în ce priveşte culpa spitalului, procurorii au reţinut că nu s-au respectat obligaţiile legale de verificare periodică a dispozitivelor medicale aflate în utilizare.
Bebeluşul a fost supus mai multor intervenţii de transplant de piele la Spitalul "Grigore Alexandrescu". În 20 ianuarie 2010, Alexandru a fost externat.
Între timp, în urma anchetei administrative, contractul de muncă al asistentei medicale care l-a uitat în incubator pe bebeluşul a fost desfăcut, iar salariile şi indemnizaţiile şefului Secţiei neonatologie şi al asistentei şefe au fost reduse timp de trei luni cu zece la sută. În cazul acestora doi, în plus, s-a hotărât schimbarea din funcţii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO