Părinţii cer ministrului Educaţiei demiterea celor care au coordonat elaborarea subiectelor la teze

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi cere ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să îi demită pe cei care au coordonat elaborarea subiectelor pentru teze, din cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învătământul Preuniversitar.

Urmărește
35 afișări
Imaginea articolului Părinţii cer ministrului Educaţiei demiterea celor care au coordonat elaborarea subiectelor la teze

Părinţii cer ministrului Educaţiei demiterea celor care au coordonat elaborarea subiectelor la teze (Imagine: Mediafax Foto)

Într-o scrisoare adresată ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar (FNAS-IP) îşi exprimă îngrijorarea faţă de confuziile provocate în rândul elevilor de subiectele date pentru teza cu subiect unic la Limba română, clasa a VIII-a.

"A fost un text la prima vedere a cărui dificultate este generată tocmai prin utilizarea celor două nume. În momentul în care, pe parcursul textului, aceste nume sunt inversate, apare o confuzie şi mesajul autorului se pierde. Copilul nu-şi mai poate exprima corect opinia pentru că este bulversat de eroarea care se face. După momentele de tensiune la care au fost supuşi elevii generate de criza din sistem, considerăm că este o lipsă de responsabilitate şi profesionalism a celor care coordonează elaborarea subiectelor şi evaluarea copiilor", se arată în scrisoarea FNAP-IP trimisă, joi, ministrului Educaţiei.

Conducerea FNAP-IP îi cere ministrului Ecaterina Andronescu să îi demită pe cei responsabili de coordonarea elaborării subiectelor şi evaluării elevilor din cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învătământul Preuniversitar.

De asemenea, FNAP-IP solicită ministrului Educaţiei să dispună către toate şcolile luarea în considerare a oricărei argumentări făcute de elevi.

"Nu este admisibil ca nişte profesionişti să facă erori de orice natură, în faţa unei ţări întregi, punând într-o lumină proastă MECI. Asemenea erori nu fac decât să scadă şi mai mult încrederea copiilor şi părinţilor faţă de sistemul de educaţie", arată, în finalul scrisorii, preşedintele FNAP-IP, Mihaela Gună.

Ministerul Educaţiei precizează că inversarea numelor personajelor într-un fragment din schiţa "Triumful talentului", folosit la teza cu subiect unic la Limba română pentru clasa a VIII-a, nu a afectat rezolvarea cerinţelor, iar elevii nu vor fi depunctaţi pentru opiniile exprimate în lucrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici