Părinţii unui bebeluş mort la Giuleşti: Nu vom da spitalul în judecată, sunt medici excepţionali

Părinţii unuia dintre bebeluşii care a murit în urma incediului de la Maternitatea Giuleşti au venit, vineri, la Parchetul instanţei supreme, pentru a se constitui parte civilă, ei spunând că nu s-au gândit la o sumă, dar că nu vor da spitalul în judecată, deoarece acolo sunt medici excepţionali.

Urmărește
59 afișări
Imaginea articolului Părinţii unui bebeluş mort la Giuleşti: Nu vom da spitalul în judecată, sunt medici excepţionali

Părinţii unui bebeluş mort la Giuleşti: Nu vom da spitalul în judecată, sunt medici excepţionali (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Părinţii, care au venit îmbrăcaţi în negru, au ţinut să spună că bebeluşul lor avea 2.700 kilograme atunci când s-a produs tragedia şi că avea şanse să supravieţuiască.

Referitor la aspectele juridice, ei au declarat că s-au constituit parte civilă în cauză, dar că nu s-au gândit la o sumă pe care să o ceară.

Cu privire la cei care ar trebui să răspundă pentru această tragedie, mama a arătat că doar ancheta va tranşa acest lucru.

Ea a subliniat că "în niciun caz" nu vor da Spitalul "Panait Sârbu" în judecată, deoarece acolo sunt medici "excepţionali". "Nu am cuvinte să le mulţumesc", a spus femeia.

Aceasta a adăugat că nu ar vrea ca Maternitatea Giuleşti să se închidă, ci să devină cea mai modernă clinică din România.

Întrebaţi dacă au primit vreo despăgubire din partea statului, părinţii au răspuns negativ, subliniind că, oricum, "asta nu mai contează".

Vineri dimineaţă, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a venit şi o altă familie, pentru a discuta cu procurorii.

De asemenea, vineri a mai fost audiată şi asistenta-şefă a Secţiei de Neonatologie, aceasta refuzând să facă declaraţii.

Cei nouă părinţi ai bebeluşilor decedaţi sau răniţi în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti au fost citaţi la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru formalităţi procedurale, respectiv pentru a spune dacă se constituie sau nu părţi civile în dosar şi, eventual, cu ce sume.

Viorel Florescu, ajutorul şefului Postului de Poliţie din comuna Izvoarele din judeţul Olt, a venit, joi, împreeună cu soţia sa, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a da declaraţii procurorilor.

Ei au declarat la ieşirea din sediul Parchetului că s-au constituit parte civilă în dosar, însă nu s-au gândit la o sumă. De altfel, mama a adăugat că nicio sumă nu poate acoperi pierderea fetiţei.

Tot joi au mai venit la Parchet, bunica şi părinţii unui alt bebeluş care a murit în incendiu. Ei au refuzat să spună reporterilor dacă s-au constituit parte civilă în cauză, dacă vor solicita să fie despăgubiţi pentru moartea băieţelului.

Miercuri, au venit pentru discuţii cu procurorii şi Mihaela Damian şi Yilmaz Ali Riza, care şi-au pierdut, de asemenea, copilul. Mihaela Damian a spus că nimic nu poate să repare răul făcut şi că nu crede că se va constitui parte civilă în proces.

Tot miercuri, la Parchet au venit şi Stelian Păuna şi Mădălina Arcudean din Giurgiu. Beatrice Comăniceanu, avocatul familiei, a declarat că părinţii au solicitat cinci milioane de euro daune pentru suferinţa prin care au trecut şi că sunt şanse să obţină o bună parte din sumă.

Până în prezent, procurorii i-au mai audiat pe fostul manager al maternităţii, Bogdan Marinescu şi pe cea care în prezent îi ţine locul, medicul anestezist Victoria Nicolau.

În acest caz a fost arestată doar asistenta Florentina Cârstea, contestaţia acesteia urmând să se judece luni la Tribunalul Bucureşti.

Procuorii au dispus şi începerea urmăririi penale faţă de spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici