Educaţia sexuală, punct de cotitură între ce vor părinţii şi ce spune curricula. De ce denumirea nu este „cea mai adecvată”

  • Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi transmite că cei mici au nevoie de educaţie sexuală.
  • Totuşi, denumirea i se pare cam mult.
  • El îţi spune că, dacă nu ştiai, copilul tău are deja, în curricula, educaţia sanitară, dar e ţinută la sertarele catedrelor.
Urmărește
714 afișări
Iulian Cristache e preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi şi spune că proiectul adoptat de parlamentari e în plus. Dacă nu ştiai, îţi explică el, copilul tău are, deja, în curriculă, un astfel de program, „educaţie pentru sănătate”, doar că e ţinut la sertarele catedrelor de către directori, pentru a lăsa profesorii să îşi completeze orele cu alte materii. Iulian consideră necesar astfel de subiect pentru cei mici, dar nu predată de profesorul de sport sau de matematică. Totuşi, el spune că denumirea de „educaţie sexuală” nu e cea mai adecvată.
 
„Avem nevoie de educaţie sexuală, la ciclul gimnazial, cu o curriculă adaptată în funcţie de vârstă, adaptată şi predată de către profesionişti, pentru că avem situaţii când nu avem profesionişti, şi nu de către profesorul de sport, de matematică. Este nevoie, atât timp cât elevul este minor, de acordul  părintelui. Mi se pare un pic cam mult să-mi spui că vii cu o disciplină cu denumirea „educaţie sexuală”,  ci la ciclul primar, putem vorbi despre educaţie despre sănătate, astfel încât copiii să fie învăţaţi cum să îşi igienizeze corpul”, spune preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.
 
„Avem un opţional care se numeşte educaţie pentru sănătate, de peste 10 ani şi care nu este adus la cunoştinţa părinţilor. Nu e adus la cunoştinţa părinţilor nu pentru că nu ar avea cine să îl predea, ci pentru că domnii directori nu vor să le aducă la cunştinţă, astfel încât are posibilitatea să completeze nişte norme didactice ale profesorilor de alte discipline.”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici