Paris 2024 elimină de la Jocurile Olimpice 3.500 de persoane potenţial periculoase

Aproximativ 770.000 de controale administrative au condus la excluderea de la Jocurile Olimpice şi Paralimpice a 3.512 persoane care ar putea reprezenta o ameninţare la adresa securităţii evenimentului, a anunţat Gérald Darmanin sâmbătă, pe reţeaua socială X.

Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Paris 2024 elimină de la Jocurile Olimpice 3.500 de persoane potenţial periculoase

Paris 2024 elimină de la Jocurile Olimpice 3.500 de persoane potenţial periculoase

În special, 130 de persoane de pe lista S (securitatea statului), 16 persoane de pe lista radicalizării islamiste şi „zeci de radicali apropiaţi de cercurile islamiste, de extremă-stânga şi de extremă-dreapta" nu au fost acreditate, a precizat ministrul de interne.

În total, aproape un milion de persoane, inclusiv sportivi, antrenori, jurnalişti, voluntari, agenţi de securitate privaţi şi chiar localnici prezenţi la ceremonia de deschidere, care vor participa în orice mod la Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie) de la Paris vor fi supuse unor controale de securitate prealabile şi vor avea nevoie de un cod QR pentru a se deplasa în anumite zone.

Potrivit ministrului de interne, „este momentul potrivit" pentru a atinge acest obiectiv înainte de începerea Jocurilor Olimpice. La 25 iunie, cu 30 de zile înainte de începerea evenimentului, numărul excluderilor era de 2.720, potrivit lui Gérald Darmanin într-un interviu acordat cotidianului francez Le Parisien-Today.

La începutul lunii aprilie, 800 de persoane care au depus cereri de voluntariat pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice au fost respinse, dintre care 15 au fost înregistrate ca potenţiale ameninţări.

O mie de agenţi privaţi au fost, de asemenea, respinşi, inclusiv 102 cu antecedente penale. În ianuarie anul trecut, Paris 2024 a refuzat, de asemenea, 13 persoane selectate ca purtători ai torţei cu antecedente penale, unele legate de traficul de droguri, iar una suspectată de apartenenţă la un grup islamist.

Începând cu ceremonia de deschidere din 26 iulie, care va avea loc în cadrul unei parade a aproximativ 160 de ambarcaţiuni pe Sena, în centrul Parisului, securitatea a fost o problemă majoră pentru autorităţi.

Comitetul de organizare Paris 2024 se concentrează asupra mai multor probleme-cheie de securitate: activitatea criminalităţii cibernetice, perturbările provocate de hacktivişti, spionajul sponsorizat de stat şi operaţiunile de influenţă, tulburările civile şi protestele perturbatoare, precum şi ameninţările teroriste.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici