- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.09.2018, 12:31)
- Ionel Dancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentari PNL propun înfiinţarea unui ABATOR mobil în fiecare judeţ. Cum funcţionează o astfel de unitate şi de câţi angajaţi are nevoie
Mai mulţi parlamentari PNL au iniţiat un proiect de lege care prevede că în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti se va înfiinţa câte un abator mobil având ca obiect de activitate abatorizarea animalelor şi comercializare cărnii.
Urmărește
1549 afișări
Parlamentari PNL propun înfiinţarea unui abator mobil în fiecare judeţ. Cum funcţionează aceste unităţi şi de câţi angajaţi au nevoie, fiecare
„Se înfiinţează câte un abator mobil în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti, în subordinea direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi, după caz, a municipiului Bucureşti (...) având ca obiect de activitate abatorizarea animalelor şi comercializare cărnii. Abatorul mobil va funcţiona ca organism prestator de servicii publice de interes local sau judeţean, după caz, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice, potrivit legii, având ca principal obiect de activitate abatorizarea şi comercializarea cărnii şi îndeplinirea altor activităţi specifice şi conexe”, prevede propunerea legislativă privind înfiinţarea de abatoare mobile, înregistrată la Senat de 15 deputaţi şi senatori PNL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
Programele naţionale de eradicare a bolilor la animale se vor aplica cu prioritate în activităţile abatoarelor mobile şi vor fi coordonare şi verificate de ANSVSA, se arată în proiectul de lege.
Potrivit propunerii legislative, sumele necesare pentru finanţarea înfiinţării abatoarelor mobile se asigură de la bugetul de stat, din fonduri europene sau alte fonduri legale constituite.
Iniţiatorii legii spun că această practică este folosită în Europa încă din 1950 şi că un abator mobil îşi poate amortiza costurile în aproximativ trei ani.
„În Europa de Vest, abatoarele mobile au fost folosite încă din anul 1950. O astfel de unitate mobilă de sacrificare, acceptată de legislaţia UE, dispune de 8 angajaţi în domeniu, care pot sacrifica 40 de vite mari într-o tură de 8 ore. Un astfel de abator mobil îşi poate amortiza costurile în aproximativ trei ani de la data punerii în funcţiune, însă acest indicator depinde de numărul de animale sacrificate şi de costul solicitat pentru sacrificare. Principalul avantaj pe care îl poate oferi un astfel de punct mobil de sacrificare se referă la fiscalitate şi anume: micii crescători de animale pot obţine certificate sanitar-veterinare, astfel că îşi pot comercializa producţia în orice punct de desfacere, indiferent dacă decid să se asocieze pentru vânzarea în supermarketuri sau dacă vor să-şi monetizeze producţia în halele dedicate din pieţe”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe