- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul European vrea să reducă cu 15% efectele cancerului
Deputaţii europeni cer statelor membre planuri integrate de combatere a cancerului în vederea reducerii efectelor negative cu 15 la sută până în 2020, în condiţiile în care în prezent 1,7 milioane de oameni mor anual în Europa din cauza cancerului.
Parlamentul European vrea să reducă cu 15% efectele cancerului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluţie care prevede luarea de măsuri de încurajare a unui stil de viaţă sănătos, reducerea factorilor de risc ambientali şi la locul de muncă, precum şi investiţii mai mari în campanii de informare privind testele de depistare a cancerului.
"În prezent, cu peste trei milioane de noi cazuri şi 1,7 milioane de decese pe an, cancerul constituie a doua cauză cea mai frecventă de deces în Europa", au arătat deputaţii europeni, precizând că o treime din cazurile de cancer pot fi prevenite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Secțiile de votare s-au deschis în toată țara. Până la ora 9:00, prezența la vot este de 4,26 %
-
Referendum local în Capitală. La ce întrebări vor avea de răspuns bucureştenii
-
Ion Cristoiu: A doua viaţă a lui Agamiţă Dandanache
-
Războiul din Ucraina, ziua 1005. Rachetele nord-coreene utilizate de Rusia conţin componente fabricate în SUA şi Europa – CNN / Mediazona confirmă identităţile a aproape 80.000 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina
Statele membre sunt invitate să elaboreze cât mai rapid planuri integrate de combatere a cancerului, deoarece acestea reprezintă elemente esenţiale în atingerea obiectivului de reducere cu 15 la sută, până în 2020, a efectelor negative ale cancerului.
Deputaţii îndeamnă Comisia şi statele membre să promoveze campanii de informare privind testele de depistare a cancerului în rândul publicului larg şi al tuturor furnizorilor de servicii de sănătate, precum şi schimbul de cele mai bune practici cu privire la utilizarea măsurilor profilactice sau de depistare timpurie, dar şi să se asigure că medicamentele pentru tratarea cancerului, inclusiv tratamentele pentru formele rare şi mai puţin obişnuite de cancer, sunt disponibile în egală măsură în toate statele membre, pentru toţi pacienţii care au nevoie de ele.
De asemenea, statele membre ar trebuie să adopte măsuri specifice şi coordonate pentru a reduce inegalităţile în ceea ce priveşte accesul la îngrijire medicală şi la tratamente împotriva cancerului, care să includă şi noile medicamente "focalizate" pentru tratarea cancerului, recent introduse pe piaţă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO