- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.09.2015, 15:57)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Parohul bisericii Sfântul Gheorghe: Lume ca la Vadim Tudor am avut doar la resfinţirea bisericii şi la Hramul Mare de Sf. Nicolae - VIDEO
Mii de oameni au trecut pe la sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor, atât de multă lume nemaifiind la Biserica Sfântul Gheorghe decât la resfinţirea lăcaşului sau la Hramul Mare de Sfântul Nicolae, a declarat, miercuri, parohul Emil Cărămizaru.
Urmărește
2303 afișări
Sute de oameni de toate vârstele aşteaptă la rând, care se întinde de la intrarea în biserică până pe străzile laterale, pentru a trece pe la catafalcul pe care se află sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor.
Oamenii aşteaptă aproximativ o oră pentru a ajunge în Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde intră grupuri de câte 40 de oameni. Aproximativ 300 de oameni pe oră au trecut miercuri pe la sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
"Mii de oameni din Bucureşti, dar şi din Cluj, Baia Mare, Iaşi, Constanţa şi Craiova au venit, începând de marţi, să-i aducă un omagiu lui Corneliu Vadim Tudor, atât de multă lume nu am mai avut decât la resfinţirea de 300 de ani a bisericii şi la Hramul cel Mare de Sfântul Nicolae. Corneliu Vadim Tudor a fost la resfinţirea de 300 de ani a bisericii şi a stat alături de membrii Sfântului Sinod, de Preafericitul Daniel şi reprezentanţii celor cinci patriarhii care au participat la resfinţire", a spus preotul paroh al bisericii din Capitală, Emil Cărămizaru.
Citeşte şi: Corneliu Vadim Tudor a publicat pe Facebook o poezie despre moarte în urmă cu o săptămână
Potrivit acestuia, oamenii au venit cu flori şi lumânări în mână, stau cuminţi şi aşteaptă la rând, ca într-o zi de mare sărbătoare religioasă.
"Este extraordinar comportamentul acestor oameni, stau cuminţi, cu demnitate, copii, bătrâni, oameni în cârje, de parcă ar fi la o mare sărbătoare religioasă. Este emoţionant să-i vezi aşteptând să se închine şi să aducă un ultim omagiu lui Vadim Tudor", a mai spus parohul Emil Cărămizaru.
Potrivit acestuia, la cererea familiei lui Corneliu Vadim Tudor, biserica va rămâne deschisă şi în noaptea de miercuri spre joi, noaptea trecută fiind închisă la ora 01.00 şi redeschisă dimineaţă, la 07.00.
"Biserica va rămâne deschisă toată noaptea, aşa cum am fost rugaţi de familia lui Cornel Vadim Tudor. Vreau să precizez că în această seară, la ora 19.00, va avea loc o slujbă de pomenire, care va fi oficiată de preasfinţitul Timotei Prahoveanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, care va citi mesajul Preafericitului Părinte Daniel. Şi, să vedeţi ce coincidenţă, în urmă cu o săptămână am programat pentru astăzi, la ora 17.00, o slujbă de parastas pentru marele poet care a scris imnurile brâncoveneşti, Ioan Alexandru. Vom face slujba bunului lui prieten, poetului Ioan Alexandru, alături de trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor", a mai spus părintele paroh.
El a precizat că joi dimineaţă, la ora 10.00, în Biserica Sfântul Gheorghe, de la kilometrul 0, va mai fi oficiată o scurtă slujbă, după care sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor va fi transportat la cimitirul Ghencea civil, unde va avea loc slujba de înmormântare, fiind oficiat un ceremonial religioas şi militar.
Citeşte şi: Fiica lui Vadim Tudor, despre ultimele clipe ale fostului senator: Tata ne-a spus că este ultima lui zi / Cererea ca sicriul să fie depus la Senat, respinsă - VIDEO
Preotul paroh a ţinut să precizeze că Vadim Tudor venea des în această biserică, mai ales seara, după ora 20.00, iar atunci îl ruga să deschidă racla cu moaştele Sfântului Nicolae şi rămânea să se roage minute în şir.
"Venea aici foarte des, de regulă seara, după ora 20.00, mă ruga să-i deschis racla cu moaştele Sfântului Nicoale şi se ruga. Zicea că este o mare binecuvântare această biserică a lui Brâncoveanu. Îmi spunea: «Măi frate Emil, gândeşte-te că aici au fost Brâncoveanu, Eminescu, Mihai Viteazul, care a dus mâna Sfântului Nicolae. Îţi dai seama ce binecuvântare pentru această ţară», îmi spunea Vadim", a povestit preotul paroh.
El a mai spus că dorinţa lui Cornel Vadim Tudor a fost aceea ca atunci când va muri să fie adus la această biserică, iar slujba să fie ţinută după orânduiala ortodoxă. "Mi-a zis de multe ori, nu o dată, ca nu cumva atunci când va pleca din lumea aceasta să nu-l aduc la această biserică, iar slujba să fie ţinută după orânduiala noastră ortodoxă, a neamului pe care l-a iubit atât de mult", a mai spus preotul Cărămizaru.
Preotul paroh a precizat că Vadim Tudor a dorit să fie depus în această biserică a marelui martir şi sfânt Constantin Brâncoveanu întrucât la acest lăcaş "a fost prohodit" şi Mihai Eminescu, în ziua de 17 iunie 1889.
La catafalcul pe care se află sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor sunt mai multe coroane şi jerbe de flori. Administraţia Prezidenţială a trimis, marţi, o coroană de flori.
Gheorghe Nețoiu a trimis o coroană în culorile tricolorului, din garoafe roşii şi crizanteme galbene şi albastre.
Totodată, Patriarhia Română a transmis o scrisoare de condoleanţe către familia lui Corneliu Vadim Tudor, care a încetat din viaţă luni, la vârsta de 65 de ani.
Corneliu Vadim Tudor urmează să fie înmormântat joi, la cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.
Conducerea Senatului a respins, marţi, solicitarea soţiei lui Corneliu Vadim Tudor ca sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului senator să fie depus în holul Camerei legislative.
Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. A fost fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor, depus la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti: Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu. Preşedinţia a trimis o coroană de flori - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe