Patriarhia: O parte din banii de la Becali au fost folosiţi, iar donaţiile nu pot fi revendicate

O parte a sumei donate de Gigi Becali pentru Catedrala Neamului a fost alocată proiectului de infrastructură, transmite Patriarhia, care precizează că banii nu pot fi restituiţi - aşa cum a cerut omul de afaceri - întrucât, conform legii, donaţiile nu pot face obiectul revendicării ulterioare.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Patriarhia: O parte din banii de la Becali au fost folosiţi, iar donaţiile nu pot fi revendicate

Patriarhia: O parte din banii de la Becali au fost folosiţi, iar donaţiile nu pot fi revendicate

O parte din suma donată de Gigi Becali pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului a fost alocată de Patriarhie pentru plata proiectului de infrastructură a viitoarei construcţii şi a unor studii tehnice de specialitate necesare începerii lucrărilor, informează Patriarhia Română.

"Cu bucurie, aducem la cunoştinţă domnului George Becali faptul că, până în prezent, o parte din suma donată a fost alocată de Patriarhia Română pentru plata proiectului de infrastructură a viitoarei catedrale şi a unor studii tehnice de specialitate necesare începerii propriu-zise a lucrărilor de construire, care vor demara în primăvara anului viitor", se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX de Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a spus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, unde a venit pentru procesul în care vrea să îşi recupereze banii confiscaţi de procurorii DNA în dosarul "Valiza", că a cerut Arhiepiscopiei Bucureştilor să le dea călugărilor de la Muntele Athos banii pe care i-a donat pentru construirea Mântuirii Neamului ( n.r. - două milioane de dolari).

Biroul de Presă al Patriarhiei Române precizează că, potrivit art. 801 din Codul Civil, orice act de donaţie "este un act de liberalitate prin care donatorele (cel care face donaţia) dă irevocabil un lucru donatorului, care-l primeşte". În conformitate cu art. 31, alin. 1, din legea nr. 489 / 2006, privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, "bunurile care fac obiectul aporturilor de orice fel - contribuţii, donaţii, succesiuni – precum şi orice alte bunuri intrate în mod legal în patrimoniul unui cult nu pot face obiectul revendicării lor ulterioare", mai precizează Patriarhia Română.

"Fiind vorba despre o donaţie cu un scop precis (construirea noii Catedrale a Mântuirii Neamului, conform actului de donaţie), Patriarhia Română nu poate să schimbe destinaţia acesteia către aşezământul monahal românesc de la Muntele Athos. Pe de altă parte, Patriarhia Română a ajutat şi ajută în continuare, în multe feluri, comunitatea monahală românească de la Sfântul Munte Athos. Aşadar, este necesar să ajutăm în mai multe direcţii, fără a pune în competiţie sau contradicţie instituţiile sau persoanele pe care le ajutăm", se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici