Patriarhia Română, despre urmărirea penală a ÎPS Teodosie: Suntem interesaţi de elucidare

Autorităţile judiciare, ca şi cele bisericeşti, sunt interesate de elucidarea oricărui caz de corupţie reală, transmite, marţi, Patriarhia Română, după ce DNA a anunţat că îl urmăreşte penal pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Urmărește
417 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română, despre urmărirea penală a ÎPS Teodosie: Suntem interesaţi de elucidare

„Autorităţile judiciare, ca şi cele bisericeşti, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupţie reală. Sancţionarea şi combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală. Una a cărei împlinire onorează şi a cărei neîmplinire dezonorează”, spun reprezentanţii Patriarhiei.

Potrivit acestora, legea civilă şi legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunităţii, inclusiv ecleziale.

Procurorii DNA Constanţa au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Petrescu Teodosie, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, precum şi P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit ordonanţei procurorilor, „în luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte”.

„La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică <înţelegerea> respectivă. Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. Celor doi suspecţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici