- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.10.2019, 16:43)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patriarhia Română vine cu clarificări: Vrem să construim o casă cu arhitectură bisericească, nu un bloc pe Dealul Patriarhiei
Patriarhia Română a transmis, vineri, că există un proiect pentru ridicarea unei case cu şase camere, cu arhitectură bisericească, nu a unui bloc cu trei etaje pe Dealul Patriarhiei. Reacţia, după ce în spaţiul public au apărut informaţii privind blocul ce ar urma să fie construit.
Urmărește
1788 afișări
Patriarhia Română vine cu clarificări: Vrem să construim o casă cu arhitectură bisericească, nu un bloc pe Dealul Patriarhiei
„Nu este vorba despre construcţia unui bloc masiv, modern, ci de edificarea unei case, care va avea doar şase camere, cu arhitectură bisericească tradiţională. Imaginea prezentată în anunţul public al Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti este provizorie şi nu reflectă proiectul viitoarei clădiri”, a transmis Patriarhia Română.
Patriarhia arată că este necesară această casă ce urmează să fie construită pentru desfăşurarea activităţii ansamblului patriarhal de pe Dealul Mitropoliei, vizitat de mulţi turişti. De asemenea, precizează că multe clădiri care existau acolo până în 1931 au fost demolate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
„Actuala Catedrală Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei se afla, până în anul 1931, în centrul unei incinte, fiind înconjurată de jur împrejur de clădiri şi de zidul împrejmuitor. Între aceste construcţii se afla şi reşedinţa mitropolitului, actuala Reşedinţă Patriarhală. Tot în interiorul acestei incinte se aflau paraclisul, clopotniţa şi chiliile călugărilor şi ale preoţilor slujitori ai catedralei mitropolitane, precum şi toate spaţiile obişnuite desfăşurării activităţii specifice unei mănăstiri. Odată cu desfăşurarea lucrărilor de construire a Palatului Camerei Deputaţilor de pe Dealul Mitropoliei (actualul Palat al Patriarhiei), aceste chilii ale călugărilor şi ale preoţilor slujitori ai catedralei mitropolitane au început să fie demolate. Clădirea care cuprindea chiliile călugărilor şi ale preoţilor slujitori ai catedralei mitropolitane – casa clerului este atestată şi de unele planuri sau fotografii ale epocii respective. În zilele noastre, reconstruirea sub o formă nouă, pe un teren mai restrâns de 656 de metri pătraţi, a acestei case a clerului este urgent necesară pentru buna desfăşurare a activităţii ansamblului patriarhal de pe Dealul Mitropoliei”, potrivit Patriarhiei.
Potrivit documentului citat, clădirea poate fi reconstruită într-o formă mai restrânsă ca amprentă la sol, având demisol, parter şi două etaje.
Practic, Patriarhia îşi doreşte ca la demisolul clădirii să fie grupuri sanitare pentru pelerinii care vin să se roage la Catedrala Patriarhală şi pentru turiştii care vizitează Catedrala Patriarhală şi Palatul Patriarhiei. La parterul clădirii se vrea construit un magazin de obiecte bisericeşti, iar la etajele 1 şi 2 ale clădirii, spaţii pentru doi ghizi care vor prezenta pelerinilor şi turiştilor ansamblul patriarhal (Catedrala Patriarhală şi Palatul Patriarhiei) şi spaţii pentru trei-patru îngrijitori de la Catedrala Patriarhală (paraclisieri şi portari), care să fie disponibili în orice moment pentru slujbe, ceremonii solemne, pelerinaje sau vizite turistice.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Klaus Iohannis, gafă de proporţii la un eveniment: Preşedintele i s-a adresat primarului din Sibiu cu „doamna primar general”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe