- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patronii unei firme, trimişi în judecată pentru că au abandonat în Ilfov 1.500 de tone de deşeuri
Cinci persoane, printre care doi directori de firmă, au fost trimise în judecată de procurorii bucureşteni sub acuzaţia că au transportat, depozitat şi abandonat la un punct de lucru din Chitila, aproximativ 1.500 de tone de deşeuri periculoase şi 52 de kilograme de substanţe periculoase.
Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti l-au trimis în judecată pe B.M, administrator al unei firme, acuzat de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminarea deşeurilor periculoase, poluare prin evacuare cu ştiinţă a unor deşeuri sau substanţe periculoase şi deţinere sau orice operaţiune privind circulaţia substanţelor şi preparatelor toxice fără drept şi fals în declaraţii. Pentru aceleaşi fapte vor fi judecaţi directorul comercial al societăţii, F.C., directorul general al firmei, G.N. şi administratorul O.E, în timp ce o altă persoană este acuzată de favorizarea infractorului.
Procurorii au stabilit că, în perioada 2009-2010, directorul comercial şi cel general al firmei au preluat o cantitate de aproximativ 1.500 de tone de deşeuri periculoase de diverse tipuri şi o cantitate de aproximativ 52 de kilograme de substanţe toxice.
În 31 martie 2010, când societatea nu a mai deţinut un spaţiu autorizat pentru desfăşurarea acestor activităţi, B.M., O.E., F.C. şi G.N. au abandonat la punctul de lucru din oraşul Chitila, judeţul Ilfov, substanţele toxice respective.
Din cauza modului impropriu de depozitare a substanţelor periculoase, s-au semnalat infiltrări în sol şi în pânza freatică, situaţie care generează riscuri pentru mediu, viaţa şi sănătatea oamenilor şi animalelor, au stabilit procurorii.
Procurorii au mai descoperit că acuzaţii au furnizat către autorităţile competente date nereale privind destinaţia şi transportatorul substanţelor.
Cercetările au mai stabilit şi faptul că în perioada 18 octombrie 2010 - 22 octombrie 2010, V.G.G. l-a ajutat pe G.N. să ascundă mai multe deşeuri periculoase depozitate pe un teren din localitatea Albeşti şi să îngreuneze în acest mod urmărirea penală.
Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO