- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.06.2013, 19:29)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patronul Gregory Tour: Şoferul autocarului era detaşat la noi şi avea toate actele în regulă
Patronul Gregory Tour, Ştefan Grigore, a declarat pentru MEDIAFAX că şoferul care conducea autocarul în momentul producerii accidentului din Muntenegru era angajat al unei alte companii şi fusese detaşat, având toate actele în regulă.
Urmărește
935 afișări
Patronul Gregory Tour: Şoferul autocarului era detaşat la noi şi avea toate actele în regulă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ştefan Grigore, patronul firmei care a asigurat transportul turiştilor implicaţi în accidentul din Muntenegru de duminică, a fost contactat de MEDIAFAX în urma declaraţiilor făcute de Adrian Kritikos, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), la conferinţa "Mediafax Talks about Transport&Logistics".
Inspectorul Adrian Kritikos a spus că imediat după producerea accidentului a fost în control la sediul firmei Gregory Tour, iar patronul acesteia nu a putut prezenta contractul de muncă, avizul medical şi cel psihologic pentru George Ciobanu, poliţist şi şoferul autocarului în momentul producerii accidentului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Grigore a spus că reprezentanţii ISCTR au fost în control la firma sa luni, când toţi cei de-acolo erau bulversaţi şi nu au găsit, în acel moment, documentele solicitate, asigurând inspectorii că le vor prezenta de îndată ce le vor găsi.
"George Ciobanu avea toate actele necesare, inclusiv avizul medical. (...) Ulterior le-am găsit şi sunt valabile. Dosarul lui (Geroge Ciobanu n.r.) era complet la plecare", a spus Ştefan Grigore, precizând că, la controalele ulterioare, ale Poliţiei Economice, Poliţiei Rutiere, Inspecţiei Muncii şi Parchetului General, firma sa a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate.
Citeşte şi:
CONFERINŢA Mediafax Talks about Transport&Logistics: Şoferul autocarului răsturnat în Muntenegru nu avea contract de muncă şi aviz psihologic
În ceea ce priveşte contractul de muncă, Grigore a explicat că George Ciobanu era angajat al unei alte firme, Aly Euroline, din Ilfov, patronată de fiul poliţistului. Gregory Tour a solicitat detaşarea sa pentru circuitul în Muntenegru, Aly Euroline acceptând detaşarea şi predând copii după actele privind angajarea lui Ciobanu, inclusiv după analizele medicale ale acestuia.
Ştefan Grigore a ami spus că nu are cunoştinţă de nicio sancţiune aplicată firmei sale în urma controalelor efectuate în legătură cu accidentul din Muntenegru.
Inspectorul ISCTR Adrian Kritikos a spus, tot vineri, la conferinaţ Mediafax Talks, că s-au găsit mai multe nereguli în controlul efectuat la Gregory Tour, motiv pentru care patronul firmei a primit dublul amenzii maxime.
"Chiar eu i-am scris procesul verbal de amendă, pe care mărturisesc că l-am completat cu satisfacţie", a spus Kritikos, fără a preciza cuantumul amenzii.
Ştefan Grigore s-a mai referit şi la informaţiile apărute în presă privind viteza cu care era condus autocarul în momentul accidentului din Muntenegru. El a precizat că directorul de transport al Gregory Tour se află, de la începutul săptămânii, în Muntenegru, unde ţine legătura cu procurorul de caz, care i-a spus că nu poate să îi dea nicio informaţie până la finalizarea anchetei.
"Suntem şi noi interesaţi să aflăm ce s-a întâmplat", a mai spus Grigore.
Un autocar al firmei Gregory Tour, în care se aflau turişti români, s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00, ora României. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 18 persoane, printre care şi şoferul autocarului, iar alte 29 au fost rănite. Răniţii au fost aduşi în România marţi, cu două aeronave militare, şi internaţi la spitalele Universitar, Floreasca, Elias şi Bagdasar-Arseni.
Autocarul era condus de George Ciobanu, care lucra ca şofer în cadrul Poliţiei Capitalei, la Logistică. Potrivit oficialilor din Poliţia Capitalei, el lucra din septembrie 2012 şi la firma care a transportat turiştii în Muntenegru.
Patronul firmei Gregory Tour, Ştefan Grigore, declara marţi, după ce a fost audiat la Parchetul instanţei supreme, că George Ciobanu, care era şi angajat al Poliţiei Capitalei, a fost "detaşat temporar" pentru această deplasare de la o firmă patronată de fiul acestuia, după ce angajatul programat iniţial pentru cursă a intrat în concediu.
El a adăugat că le-a dat procurorilor informaţii privind starea tehnică şi juridică a autocarului, precum şi despre şoferii firmei.
Patronul de la Gregory Tour a mai spus că a fost solicitat de procurori să aducă documente justificative de la firmă şi că va sprijini, în acest caz, şi cercetările Inspectoratului Teritorial de Muncă.
La Parchetul instanţei supreme a fost, marţi, şi directorul agenţiei de turism Mareea Travel, Marius Usturoiu. Acesta declara că a fost chemat de anchetatori pentru a i se spune ce documente necesare pentru anchetă să aducă.
Mareea Travel este agenţia care a organizat circuitul turistic în care s-a produs accidentul, Usturoiu afirmând, luni, că responsabilitatea pentru pagubele produse în urma acestuia aparţine transportatorului, Gregory Tour.
Parchetul instanţei supreme face o anchetă în cazul accidentului, sesizându-se din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut sprijinul autorităţilor din Muntenegru în acest caz, au precizat reprezentanţii instituţiei.
Anchetatorii muntenegreni au stabilit că autocarul se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, aceasta fiind de două ori mai mare decât limita admisă pentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, furnizate de poliţie şi citate de presa locală.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe