- Home
- Social
- BUCURESTI, (15.02.2016, 14:38)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patru copii mai sunt internaţi la Spitalului "Marie Curie", la Terapie Intensivă: "Sperăm că o să putem extuba şi cel de-al doilea pacient în cursul zilei de astăzi sau mâine"
Patru copii mai sunt internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Marie Curie", doi dintre aceştia fiind intubaţi, au comunicat luni reprezentanţii spitalului.
Urmărește
1108 afișări
Patru copii mai sunt internaţi la Spitalului "Marie Curie", la terapie Intensivă: "Sperăm că o să putem extuba şi cel de-al doilea pacient în cursul zilei de astăzi sau mâine"
În acest moment, patru copii mai sunt internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic "Marie Curie", dintre care doi sunt intubaţi, a declarat doctorul Radu Tăbăcaru.
Din cei patru pacienţi, la unul s-a întrerupt dializa şi la trei încă se mai face dializă peritoneală.
„Ironia sorţii face ca la foarte scurt timp după ce s-a stins un pacient, un al doilea să aibă o evoluţie izbitor de asemănătoare, o degradare bruscă, severă şi violentă a stării generale, a fost intubat şi resuscitat şi este, în momentul de faţă, ventilat de aparatele de respiraţie artificială. Am reuşit să facem o tomografie, care ne confirmă faptul că a avut o sângerare cerebrală. Încercăm din răsputeri să stabilizăm situaţia, însă starea lui generală, analizele nu arată deloc bine. În momentul de faţă mai sunt doar doi pacienţi ventilaţi, unul a fost detubat în decursul dimineţii şi este în momentul de faţă stabil, nu s-a mai repetat şi la el acel moment de ezitare pe parcursul weekend-ului. Noi sperăm că o să putem extuba şi cel de-al doilea pacient în cursul zilei de astăzi sau mâine”, a declarat doctorul Tăbăcaru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
În ceea ce priveşte simptomatologia pe care o prezintă copiii, doctorul a explicat mai în detaliu exact ce se întâmplă în organismul pacienţilor.
"În principiu, este o toxină care produce o inflamaţie a vaselor de sânge, în urma căreia se produc microtromboze (cheaguri microscopice de sânge), care înfundă vasele capilare, cu un consum al factorilor de coagulare şi al trombocitelor. Sunt mici cheaguri de sânge microscopice în toate organele, iar cele care se exprimă cel mai puternic în cazul acestei boli este intestinul, iar boala duce la suferinţa intestinală, scaun diareeic cu sânge şi suferinţa renală", a explicat medicul.
O fetiţă, care era intubată încă de săptămâna trecută, la Secţia de Terapie Intensivă, a murit luni dimineaţă la Spitalul "Marie Curie" din Capitală. Este al doilea deces, după ce în 4 februarie, un alt copil, de 11 luni, a murit din cauza infecţiei digestive grave. În acel caz, medicii au stabilit că este vorba despre virusul E.coli.
Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă din Piteşti au declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că în spital nu există focar de infecţie.
"Acum, de dimineaţă, am luat măsuri să achiziţionăm tot ce ne trebuie, materiale sanitare şi pentru laborator, în depistarea precoce şi triajul acestor copii. De la ivirea acestor cazuri, în Compartimentul de primiri urgenţe s-a luat măsura ca testul de rotavirus să fie făcut de la internare, adică să fie făcut un diagnostic epidemiologic. Problema este că şi noi şi secţia de contagioase suntem depăşiţi, am luat măsura ca măcar copiii mai mici să fie ţinuţi la spitalul de copii, am făcut o repartiţie pe etaje, în special pe cele de sugari, ca afecţiunile respiratorii să fie pe un palier, iar afecţiunile digestive să fie într-un alt palier. Am primit şi un protocol de la Ministerul Sănătăţii cu ce trebuie să urmăm în îngrijirea acestor copii. Sper ca toate lucrurile să intre sub control", au declarat reprezentanţii spitalului.
În ceea ce priveşte simptomatologia cu care au venit copiii, doctorul Dana Toader, medic primar pediatru la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, a explicat că în spital au fost internaţi patru copii cu simptomatologie digestivă. Ulterior, copiii au fost transferaţi la spitalele din Bucureşti.
"Unul dintre copii a fost transferat lunea trecută la spitalul Grigore Alexandrescu, prezentând convulsii metabolice severe, fiind bolnav la domiciliu anterior timp de cinci zile. La ora actuală, copilul este intubat în stare gravă", a explicat medicul.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe